טורפים הכל - בנייני משרדים, בתי דירות יקרים ומרכזי קניות

היקף הפעילות ורמת המחירים בענף הנדל"ן האמריקני גדלו במידה ניכרת מאז תחילת השנה

הצלילה של הבורסה האמריקנית, כפי שבאה לידי ביטוי בימי המסחר האחרונים, מנוצלת לטובה על ידי ענף הנדל"ן המסחרי, שגם הוא אינו מצוי בשיאו.

פרשנים מתקשים להצביע על זרימה מסיבית של מזומנים מהבורסות לענף הנדל"ן, אך היקף הפעילות ורמת המחירים בענף גדלו במידה ניכרת מאז תחילת השנה.

במחצית הראשונה של השנה סך מכירות הנדל"ן המסחרי כבר מאפיל על הכנסות מאותה תקופה אשתקד, ונאמד ב-38.2 מיליארד דולר. ה-REIT, חברות הנדל"ן הציבוריות, הוסיפו למאזן הכללי עוד 2.7 מיליארד דולר.

המשקיעים, אגב, בולעים לא רק בנייני משרדים אלא גם, בתי דירות יקרים, מרכזי קניות, ואפילו מרכזי אכסון ושילוח באזורים פחות מרכזיים. העובדה המפתיעה היא שלמרות הקושי בהשגת ביטוח למגדלי משרדים בערים גדולות, בניינים יוקרתיים נמכרים ללא בעיות. למעשה כבר נרשמו בשבעות האחרונים 15 עסקאות בשווי של לפחות 100 מיליון דולר כל אחת. למשל, בדאון טאון בוסטון, מגדל משרדים בן 41 קומות שנמכר ב-190 מיליון דולר במאי 2001, ומאז הושכר במלואו, נמכר לאחרונה תמורת 267 מיליון דולר.