ארה"ב: כששווי הנכס היוקרתי יורד, הבעלים מתפשרים על המחיר

המחיר החציוני של בתים ברחבי ארה"ב התייקר ב-7.4% בהשוואה לשנה שעברה, והוא עומד על 163.5 אלף דולר לבית

בתים יקרים ויוקרתיים בערים גדולות בארה"ב מאבדים בחודשים האחרונים משוויים, ובעליהם נאלצים בזמן המכירה להתפשר על מחירים נמוכים ממחיר הרכישה.

בצפון קליפורניה ובמיוחד בסן פרנסיסקו עדיין נרשמים ביקושים ערים לבתים בשווי של עד מיליון דולר לבית, אך בערים אחרות כמו אוסטין טקסס, אטלנטה או באטון רוז' בפלורידה, מצטברים עודפים גדולים בשוק, הפוגעים במחירים. באטלנטה נרשמו זמני המתנה של 20 חודשים לפחות עד להצלחת הבעלים למכור בתים במחיר של 750 אלף דולר לבית, בהשוואה לזמן המתנה של חמישה חודשים עד למכירה בשווקים יציבים יותר.

בדנבר הוכפל מלאי הבתים למכירה ל-17 אלף בתים, מאז ינואר אשתקד.

למרות זאת בשווקים מקומיים יציבים יותר ממשיך להירשם גידול במחירי הדיור, כשהריבית הנמוכה במשק האמריקני ובריחת הון מהבורסות בארה"ב רק מחזקים את הביקושים לנדל"ן.

לדברי אגוד המתווכים, המחיר החציוני של בתים ברחבי ארה"ב התייקר ב-7.4% בהשוואה לשנה שעברה, והוא עומד על 163.5 אלף דולר לבית.

אפילו בניו יורק, שנה לאחר פיגועי 11 בספטמבר, המחירים שמרו על יציבות, וברבעון השני של השנה נרשם גידול של 5% במחיר הממוצע, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

אלה שכן מוכרים את ביתם בהפסד הם אלו שרכשו דיור יקר בשיאו של השוק, ונאלצים למכור את הנכס במהירות עקב נסיבות משפחתיות או כלכליות. מרבית רוכשי הבתים מחזיקים בנכס 5-7 שנים כדי לגרוף רווח על הרכישה.