הימור הספורט היומי החדש "ווינר" הכניס מיום השקתו לפני חמישה חודשים כ-160 מיליון שקל למפעל הפיס, עם ממוצע הכנסות יומי של כ-1.2 מיליון שקל. כך מוסר יו"ר מועצת ההימורים, יום-טוב סמיה.
לדבריו, הכניס ההימור היומי בחמישה חודשי פעילותו כ-40% יותר מתחזית ההכנסות השנתית. על פי הערכות תגיע ההכנסה השנתית ליותר מ-250 מיליון שקל.
סמיה אומר כי פעילות השיא של המשחק היתה במונדיאל בחודש יוני, שבו נרשמה הכנסה של כ-60 מיליון שקל. בימי השיא של המונדיאל, בחצי-הגמר ובגמר, הגיעה ההכנסה היומית לכ-2.5 מיליון שקל.
כ-60% מהכנסות הווינר הוחזרו לזוכים, ובסך הכל זכו בפרסים שונים כ-200 אלף איש. על פי בדיקות שערכה המועצה, התנסו במשחק כמיליון איש, לרבות רבים שבעבר נמנעו מהשתתפות בהימור ספורט. לדברי סמיה, הסיבה לכך היא כי חלק גדול מהכנסות הווינר נזקף למשתתפים בהימורים לא-חוקיים שמצאו בו אלטרנטיבה.
שיאני הזכיות היו תושבי תל אביב, שזכו בתוך יומיים בכ-250 אלף שקל בשני טפסים שונים, בהם השקיעו 1000 שקל. בשבועיים האחרונים, עם פתיחת עונת הכדורגל באירופה, חל גידול משמעותי בהכנסות הווינר. ביום המשחק של מכבי חיפה בגראץ עמד היקף ההכנסה על כ-1.5 מיליון שקל.
עקרון המשחק מאפשר למשתתף לנחש 3 עד 6 משחקים בטופס אחד ולהמר על פי יחס זכיה קבוע. בעתיד יצטרפו אליו שני משחקים יומיים נוספים: 'מאץ', המאפשר הימור על משחק אחד בלבד, לרבות קביעת התוצאה המדוייקת ומבקיעי השערים, ו'טופ', המאפשר הימור מראש על אלופת הליגה, אלופת המונדיאל או אלופת אירופה.
חלק גדול מההצלחה של ההחדרה ראוי להזקף למשרד הפרסום פובלסיס-אריאלי שהעלה קונספט פרסומי יוצא דופן למשחק החדש, ועזר לו להשיג שיעורי זכירות גבוהים ובולטות בעיקר בטלויזיה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.