באיזורי מטרופולין רבים בארה"ב, נהנים כיום דירות קונדומיניום יוקרתיות, דירות שרד עירוניות מפוארות ואפילו בתים חד משפחתיים ממחירי שיא, שמניעים בדרך כלל חששות מומחים מפריחתה של בועת נדל"ן. אנליסטים המתמחים בנכסי נדל"ן לאורך חוף הזהב של דרום פלורידה, מפאלם ביץ' ועד מיאמי, מתים מצחוק למשמע הערכות.
מיזמי דיור יוקרתיים חדשים - עם דירות קונדומיניום שמתחילות ב-500,000 דולר ומגיעות גם ל-15 מיליון דולר ויותר - נחטפות על ידי רוכשים זרים, בעיקר מדרום אמריקה. המשברים הפוליטי והכלכלי בדרום אמריקה - כמו גם איומי החטיפות והטרור - מדרבנים את מי שיכולים להרשות לעצמם להימלט לביטחון, לחופי הזהב ולמגרשי הגולף של דרום פלורידה.
מייקל קאנון, אנליסט נדל"ן באינטגרה ריאלטי ריסורסס, אומר כי קונים זרים, במיוחד ממדינות דרום אמריקה, כארגנטינה, ברזיל, קולומביה וונצואלה , "מגיעים כיום לדרום ארה"ב במספרים גדולים מאי פעם".
לדבריו, תרמו הביקושים החזקים תרומה מכרעת להאצת מחירי נכסי המגורים ב-2001 לרמות חסרות תקדים - 169,051 מכירות בתים בסכום כולל של 29.9 מיליארד דולר. המחוזות המבוקשים ביותר הם דייד, ברווארד ופאלם ביץ', שלושת המחוזות המרכיבים את חוף הזהב.
אמבלר מוס, דירקטור במרכז צפון דרום באוניברסיטת מיאמי, אומר כי מספיק לעקוב אחרי הזרימה של דרום אמריקנים עשירים לפלורידה, כדי לעקוב במדויק אחרי הבעיות בדרום היבשת. מאז עלה, למשל, הוגו צ'אבס לשלטון בונצואלה, גדל בעקביות מספרם של המהגרים העשירים באיזור שמסביב לדוראל קאונטרי קלאב במערב מיאמי, פזורה המוכרת גם בשם 'דוראזואלה'.
למרות שהקונים הזרים אינם מורכבים רק מנציגי אמריקה הלטינית, ואפשר למצוא ביניהם גם קנדים ואירופים, הרי שהקונים הלטיניים הם הכוח המניע מאחורי שוק הדיור המקומי.
פעם, הבעיות שצצו לפרקים במדינות אמריקה הלטינית גרמו ליחידים, שדעותיהם הפוליטיות וקשריהם לא תאמו את השלטון או שהאינטרסים העיסקיים שלהם נפגעו, לצאת לפרקי זמן למיאמי, כשהם ממתינים לשעת הכושר לחזור הביתה.
ג'ק לואל, מחברת הנדל"ן קודינה הפועלת ממיאמי, שג'ב בוש, מושל פלורידה, שימש בה פעם כשותף, טוען כי ב-12-18 החודשים האחרונים הוא חש במגמת עלייה ברורה בכניסת מהגרים לטיניים למדינה. "אנחנו עדים כיום לשינוי בסיסי. הם באים כדי להישאר".
השינוי עשוי לסייע לפלורידה להמיר את המגמה של צמיחה תקופתית בהשקעות בנכסי דיור במדינה לשלב הבא של השקעות מסחריות. המדינה, הרביעית בגודלה בארה"ב, מדורגת רק במקום השביעי בכל הקשור להשקעות זרות ישירות המגיעות לתחומה.
אולם לשכת המסחר של פלורידה מדווחת כי ההשקעות הזרות הישירות מרוכזות בתחום הנדל"ן, וכי אינן מגיעות לפעילות מסחרית יצרנית.
מומחי נכסים ויזמים כלכליים אומרים כי כאשר רוכשים משקיעים דרום אמריקנים ומשקיעים זרים אחרים נכסי נדל"ן למגורים ומבלים זמן רב יותר במדינה, הם נוטים להעביר איתם לא רק את בגדי הים, מקלות הגולף וחשבונות הבנקים שלהם, אלא גם את עסקיהם.
מאני מנסיה, סגן נשיא בכיר באנטרפרייז פלורידה, קבוצת פיתוח כלכלי ציבורית פרטית, אומר כי אלו 'שרוכשים נכסים יוקרתיים מגיעים מרמות ההכנסה הגבוהות בעולם, וכי אנשים מעדיפים להשקיע במקום שבו הם חיים".
משקיפים טוענים כי במצב שבו עדיין אפשר לראות רווחים גבוהים משוק הנדל"ן של דרום פלורידה - אפילו דונלד טראמפ החל להיות פעיל בשוק המקומי - חוטפים גם הלטיניים מביני העניין מכל הבא ליד, כשהם רוכשים בתים כנכסים להשקעה.
אלא שהמעבר שהכל מחכים לו, מהשקעות בשוק הנדל"ן להשקעות מסחריות, עדיין משתרך באיטיות. לואל טוען כי בדומה לכל מקום אחר, הדגים שוק הנדל"ן המסחרי רפיון ב-18 החודשים האחרונים, בחלקו בשל קריסת ענף הדוט קום וההאטה בסקטור הטלקום. אולם הוא ואחרים בטוחים כי הפריחה הנוכחית בשוק הנכסים לא תהיה הפעם קיצרת מועד ותוביל בסופו של דבר גם לפריחה של השקעות מסחריות.
איכות החיים הגבוהה של חוף הזהב, על השמש והחופים המדהימים, כבר משכו לפלורידה חלק משמעותי מתעשיית הבידור, הפכו אותה למרכז החדש של תעשיית האופנה, ומשכו ריכוז גבוה של בנקאים ומנהלי נכסים, המספקים שירותים פיננסים ואחרים לכל ההון הזה הנצבר לאיטו בפלורידה.
מה שאומר שעם המחסור המחריף בקרקע, הופכת מיאמי לדבר החם הבא, ולא רק במונחי מזג אוויר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.