היזם היהודי לארי סילברסטיין, מי שמחזיק בזכויות החכירה על מרכז הסחר העולמי שקרס בהתקפת ה-11 בספטמבר 2001, ספג אמש מהלומה קשה, כששופט בית המשפט המחוזי במנהטן, ג'ון מרטין, פסק לטובת שלוש חברות ביטוח, כי התקפת הטרור היתה "אירוע ביטוחי יחיד ולא כפול", כפי שדרש סילברסטיין בתביעתו.
סילברסטיין מנהל מאבק משפטי נגד 22 חברות ביטוח שביטחו את מרכז הסחר העולמי מאז קרס, בו הוא טוען שמדובר בשני אירועים נפרדים, המזכים אותו בתשלום כפול של דמי הביטוח.
השופט פסק, כי החברות St. Paul Cos. ,Hartford Financial Services ו-Royal Indennity יחויבו באירוע ביטוחי אחד בלבד ולא בשניים. לא ברור בשלב זה, כיצד תשפיע ההחלטה על שאר 17 חברות הביטוח מולן מנהל סילברסטיין מאבק משפטי. עד עתה, שתי חברות ביטוח מברמודה, .Ace Ltd ו-XL Capital, התפשרו עם סילברסטיין מחוץ לכותלי בית המשפט.
החלטת השופט אמש שומטת את הקרקע כמעט לחלוטין מתחת לתביעתו של סילברסטיין. למרות המהלומה שספג, מסר דוברו של סילברסטיין, כי בכוונתם לערער על פסיקת בית המשפט. "מכל מקום, שלוש החברות הללו כיסו בפוליסה שלהן סכום של 112 מיליון דולר לאירוע, כך שהגבלתן לאירוע אחד לא תשפיע מהותית על היקף התביעה הכולל, שעומד על 6.7 מיליארד דולר כנגד כל חברות הביטוח יחד", אמר דוברו של סילברסטיין. בראשית נובמבר יחל הדיון מול מבטחת המשנה העיקרית, זו שעל כתפיה מונחת התביעה הגדולה ביותר במקרה, Swiss Re, בפני חבר מושבעים. יו"ר החברה השווייצרית, ז'ק דובאה, מסר לעיתונאים, כי החלטת בית המשפט אמש עושה צדק ו"קוביות הדומינו מתחילות ליפול בדיוק בצורה הנכונה".
סילברסטיין קיבל את זכויות החכירה של מרכז הסחר העולמי תמורת 3.2 מיליארד דולר לתקופה של 99 שנים, כחודש לפני התקפת הטרור. סילברסטיין, והשותפה שלה במיזם, Westfield America מקבוצת Westfield האוסטרלית, הצליחו לסגור את העיסקה עם רשות הנמלים של ניו-יורק וניו-ג'רזי, הבעלים של התאומים. הקבוצה הפקידה עם חתימת החוזה 100 מיליון דולר.
סילברסטיין הביס בכך שמות גדולים מאוד בתחום הנכסים, דוגמת Vornado, שהיתה הקבוצה הראשונה למעשה שזכתה במכרז תמורת 3.25 מיליארד דולר, אך כשלה בסגירת הפרטים הקטנים בזמן הנכון, וקבוצת Boston Properties, שרכשה את ה-Citigroup Center תמורת 725 מיליון דולר.
סילברסטיין עמד בתחילת שנות ה-90 בראש קבוצת קבלנים יהודים-אמריקנים, שהגישה לממשלת ישראל הצעה להקמת איזור ליצור חופשי (איל"ח) בליקית שבנגב בהשקעה כוללת של למעלה מ-1.5 מיליארד דולר באמצעות קבוצת IEDC שכללה 54 בעלי מניות. בסופו של דבר, ירד הפרויקט מסדר היום, לאחר שמועצת האיזורים החופשיים ביטלה את המכרז על-פי החלטה של שר האוצר לשעבר, אברהם שוחט, בשנת 2000.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.