התעשיינים מתנגדים להולכת הגז הטבעי בצינור ימי

לדברי הוועדה, נתח התעשייה הישראלית בצריכת גז מגיע ל-25%-20% מכלל צריכת הגז הטבעי במשק, וכי במדינות רבות קיימת עדיפות ברורה לקווי גז טבעי יבשתיים, גם כאשר הקו הימי היה מהיר יותר להקמה

ועדת האנרגיה של התאחדות התעשיינים העבירה למועצה הארצית לתכנון ובנייה את התנגדותה להקמת פרויקט הולכת הגז הטבעי, כפי שהציעה הממשלה. התנגדות ההתאחדות מתייחסת להקמת הצינור הימי להולכת הגז. לטענתה, מערכת ההולכה הימית תאפשר הגעת גז בעיקר למתקני חברת החשמל, ורק למספר קטן של מפעלי תעשייה. התעשיינים טוענים עוד, כי הקמת מערכת ימית כזו תגרום להעדר כדאיות כלכלית להקמתה בעתיד של מערכת הולכת גז טבעי יבשתית, והמשמעות תהיה פגיעה במרבית מפעלי התעשייה.

לדברי הוועדה, נתח התעשייה הישראלית בצריכת גז מגיע ל-25%-20% מכלל צריכת הגז הטבעי במשק, וכי במדינות רבות קיימת עדיפות ברורה לקווי גז טבעי יבשתיים, גם כאשר הקו הימי היה מהיר יותר להקמה. לטענתה, הממשלה מעדיפה להקים קודם את ההולכה הימית, משום שמדובר בפרויקט מהיר יותר מבחינת תכנון והקמה, וכדי לאפשר עד אמצע 2003 את זרימת הגז הטבעי לתחנות הכוח החופיות של חברת החשמל.