חברת אלרון מצויה בימים אלה בעיצומו של מהפך עסקי שקשה להפריז בחשיבותו. מחברת אחזקות אשר מגלה מעורבות מצומצמת בניהול השוטף של אחזקותיה הופכת אלרון לחברה אופרטיבית השקועה עד צוואר בניהול שוטף. גם הפוקוס משתנה. החברה עוברת תהליך שבסופו היא אמורה לצאת מכל תחומי הפעילות המסורתיים שלה ולהתמקד בשני תחומים בלבד - טכנולוגיות מידע ותקשורת.
בהתאם לכך, כל פעילות שאינה נמנית עם שני התחומים האלה מוגדרת כעת באלרון ככזו ש"אינה מהווה חלק מהאסטרטגיה" של החברה, ודינה להימכר, בשלב זה או אחר. אלרון אמנם מבהירה כי לא תצא מאחזקותיה במנוסה ובבהלה, אלא בצורה שקולה ואחראית, אבל ברור כי במקומות שבהם לא תראה סיכוי לשיפור ברווחיות (מה שבאלרון מכנים "השבחה") היא לא תהסס לחתוך.
בכך מתנערת אלרון מהתדמית המאובקת של קפיאה על השמרים ושמרנות שאפפה אותה בימים עברו. תהליך זה החל למעשה לפני שנתיים, עם פיצולה של אלביט לשלוש חברות נפרדות. צעד זה בא לאחר שנים של דעיכה מתמשכת בעסקיה של אלביט, ולמעשה נכפה על הנהלת אלרון כמוצא אחרון.
השלב הבא לאחר הפיצול היה טיפול ממוקד באלביט הדמיה רפואית, המוקד הבעייתי ביותר של אלרון בשנים האחרונות. במהלך משולב שהתבצע תוך מספר חודשים יצאה למעשה אלרון מרוב פעילויותיה המסורתיות בתחום הרפואי.
זה התחיל במכירתה של חטיבת האולטרא-סאונד (לשעבר דיאסוניקס) לג'נרל אלקטריק בתחילת השנה תמורת 230 מיליון דולר במזומן, סכום הגדול פי 3 מהסכום אותו שילמה אלביט עם רכישת החברה, ונמשך עם מכירת רוב פעילותה של חברת אלסינט לג'נרל אלקטריק ולפיקר הבריטית תמורת סכום של 375 מיליון דולר במזומן, עסקה שהושלמה ממש בימים אלה.
אלביט מערכות, המרכזת את הפעילות הביטחונית של אלביט, היא אמנם מקרה פחות בעייתי עבור אלרון, מכיוון שמדובר בחברה התורמת רווחיות נאה לקבוצה מדי שנה, עובדה שהפיצול השכיל לחשוף היטב. אלא שאלרון שואפת ליותר מזה. החברה שואפת להיכנס לתחומים אטרקטיביים ורווחיים יותר ולצאת בהדרגה גם מן הפעילות הביטחונית אשר מזוהה עימה יותר מכל.
מבין שלוש החברות באלביט, החברה המסמנת את העתיד, את השינוי, היא אלביט בע"מ (אלביט האזרחית). על פי התוכנית שהתוו באלרון, אלביט תתמקד בתחום אחד ויחיד - תקשורת.
על פי ההערכות, פעילויות שאינן סינרגטיות, כמו EVS (אלביט מערכות ראייה), צפויות להימכר. האתגר העיקרי שיעמוד בפני אלביט בשנים הקרובות יהיה הצלחתו של המפעיל הסלולרי השלישי - פרטנר - בו היא שותפה. על החשיבות אותה מייחסת אלרון לאלביט האזרחית ניתן ללמוד מהעובדה שלאחרונה הגדילה החברה את אחזקתה בה ל-%43.
מוקד הפעילות השני באלרון העתידית הוא תחום טכנולוגיות המידע, המרוכז כיום בחברת אלרון סופטוור, שהוקמה לפני שנה. מה שאפיין עד היום את מדיניותה של אלרון לגבי אחזקותיה היה כניסה להשקעה בחברות, השבחתן, הנפקתן בבורסה ולאחר מכן יציאה הדרגתית מהן. דוגמה טובה לכך היא אורבוטק. רק לפני 4 שנים עוד החזיקה אלרון בכ-%20 ממניות אורבוטק, וכיום יש ברשותה רק %1 בלבד ממניות החברה, והיא אמורה לחסל כליל את אחזקותיה בה בתקופה הקרובה.
דבר זה לא אמור לקרות באלרון סופטוור, חוד החנית של המהפך העובר על אלרון. בכוונתה של אלרון להמשיך ולהחזיק בשליטה בחברה ולגלות מעורבות פעילה בה גם לאחר הנפקתה בבורסה.
בנוסף לאלרון סופטוור מצויות כיום בקבוצת אלרון מספר חברות הפועלות בתחומים משיקים, שהבולטות שבהן הן ספקית שירותי האינטרנט נטוויז'ן וחברת מדיהגייט, העוסקת בפיתוח תשתית לניהול תקשורת אינטרנט.
בעוד נטוויז'ן צפויה, על פי ההערכות בשוק, להיות מונפקת בוול-סטריט במהלך השנה הקרובה, הנפקת מדיהגייט תבוא רק בשלב מאוחר יותר, בעוד כשנה וחצי-שנתיים. למרות שבאלרון מסרבים לנקוב כעת בתאריך יעד להנפקתה של אלרון סופטוור, ההערכות כיום הן כי אף היא תונפק תוך פרק זמן דומה, שנה וחצישנתיים.
כאן המקום להזכיר גם גורם נוסף - את בעלת השליטה באלרון, קבוצת דיסקונט השקעות שבבעלות משפחת רקנאטי. מגמת השינוי הנוכחית באלרון עולה בקנה אחד עם מגמה ברורה של שינוי בדסק"ש, המחזיקה בכ-%40 מהמניות בחברה (יחד עם פי.אי.סי, עימה היא אמורה להתמזג בקרוב). בני הדור הצעיר במשפחת רקנאטי, האוחזים בפועל במושכות בדסק"ש בשנתיים האחרונות, כבר מהססים פחות לצאת מאחזקות ותיקות, גם כאלה שהפכו לסמל להיי-טק הישראלי, כמו אלסינט וסאיטקס.
בקרב הפעילים בשוק יש הגורסים כי למרות שאלרון הולכת בכיוון הנכון, הרי שקצב השינוי אינו מהיר מספיק, ובעיקר נוגעים הדברים ליציאה מאחזקות הנחשבות בעיניה של אלרון עצמה לבלתי אסטרטגיות. לא מעט אנשים נוטים לייחס זאת לאישיותו של מי שעומד בראשה של אלרון, עוזיה גליל.
למרות היותה בעלת המניות הגדולה באלרון העניקה עד כה דסק"ש לגליל, מייסדה של אלרון, יד חופשית בניהול החברה במשך עשרות שנים. נציגים מטעמה של דסק"ש אמנם יושבים בדירקטוריון של אלרון, אבל לכולם ברור מיהו בעל הבית האמיתי בחברה.
גליל, 73, אמנם נשמע לאחרונה מתבטא בפורומים שונים כי בכוונתו להישאר בתפקידו עוד שלוש שנים לפחות, אולם תרחיש זה אינו מביא בחשבון מצב בו נוצרת התנגשות אינטרסים בינו לבין הנהלת דסק"ש, על רקע מה שייראה בעיניה כאי יציאה מהירה מספיק מאחזקות כמו אלביט מערכות ומה שנותר מאלביט הדמיה.
בכל מקרה, גם אם גליל יפרוש מתפקידו לא כעת, אלא בעוד מספר שנים נוספות, מעניין יהיה לראות מי יבוא אחריו. האם גליל יסמן לו יורש ומשפחת רקנאטי רק תהנהן בראשה ותאמר אמן, או שמא הרקנאטים ינצלו את ההזדמנות ויגבירו את מעורבותם בניהול השוטף של אלרון. דבר זה, אגב, עלול, להערכת גורמים בשוק, שלא להתקבל באהדה בוול-סטריט, שם מזוהה משפחת רקנאטי יותר מכול עם המצב העגום אליו נקלעה סאיטקס ועם דחיית הצעת הרכש של דוידי גילה לפני כשנתיים וחצי.
כשאלרון החלה לפני מספר שנים לדבר על רצונה להתמקד בתחומי טכנולוגיות המידע והתקשורת, לא מעט אנשים בשוק התייחסו בחוסר אמון להצהרה זו והטילו ספק ביכולתה של אלרון להתחדש. היום כבר ברור שתחומי התוכנה והתקשורת יהיו תחומי הפעילות העיקריים, אם לא הבלעדיים, של אלרון בעתיד הקרוב. השאלה היא רק באיזו מהירות ובאיזה קצב יתחולל השינוי הזה.
ביקור באלרון בימים אלה מגלה הנהלה המשדרת מסר ברור: השינוי כבר כאן. הוא מתהווה ממש כעת לנגד עינינו. אבל יחד עם זאת, חברי הנהלת אלרון, הנשיא עוזיה גליל, סמנכ"ל הכספים דורון בירגר ונשיא אלרון סופטוור, ד"ר קובי בן צבי, טורחים גם להדגיש כי צריך להתאזר בסבלנות: מדובר בתהליך אסטרטגי אשר נעשה בהדרגה. זה לא ייקח יום וגם לא יומיים.
- איפה אלרון עומדת כעת?
דורון בירגר: "לפני שנה אמרנו שהיעדים העיקריים שלנו לשנה הזו הם לבנות את אלרון סופטוור, שאך נולדה אז, ולהשביח באופן משמעותי את אלביט הדמיה. אנחנו מקווים שבסוף השנה יתברר כי הערך של אלביט הדמיה ואלסינט גדל השנה פי 3-2. כשמחיר מניית אלסינט נע סביב 5 דולרים, אף אחד לא האמין שהוא יכול להגיע ל-11 דולר, המחיר בו אלסינט נסחרת כיום. עכשיו, כשהעיסקאות כבר הושלמו, אנחנו מקווים שנראה את המניה ב-15 דולר בסוף השנה.
"בשנה הקרובה אנחנו ממשיכים בקו הזה: המסר הראשון נוגע לתחום הביטחוני: אנחנו נחושים בדעתנו לקדם תהליך של קונסולידציה בתחום האלקטרוניקה הביטחונית. המסר השני נוגע לאלרון סופטוור, שבנייתה הולכת וצוברת תאוצה".
- מה עומד מאחורי ההחלטה להפוך מחברת אחזקות לחברה אופרטיבית?
ד"ר קובי בן צבי: "את מה שאני הולך להגיד לא אמרתי לעוזיה, והוא יכול להגיד עכשיו האם הוא מסכים או לא: אני חושב שמה שקרה לאלרון בשנים האחרונות הוא שאנשים בעולם קצת התבלבלו לגבי מה שאנחנו עושים, ושאלו את עצמם: רגע, הם מושקעים בחברות או בונים אותן?
"כשאני הגעתי לאלרון לפני שלוש שנים זה היה כדי לבנות את העתיד, את תחום טכנולוגיות המידע. היה ברור לי שבתחום הזה אנחנו נצטרך להיות הרבה יותר מעורבים בניהול. לשמור על זיקה אופרטיבית, ולא להסתפק באחזקות.
"כשאתה בונה חברה של טכנולוגיות מידע - אתה חייב להיות מעורב עד מעל לראש. כי זה שוק מסובך, הלקוחות מתוחכמים, התחרות גבוהה מאוד. כשאתה עוסק בבניית חברה בתחום הזה, אתה צריך להיות הרבה יותר מפוכח מאי-פעם. אתה לא יכול יותר להתבלבל בין בנייה לבין השקעה. גמרנו".
- ובמקביל הכוונה היא לצאת מכל שאר תחומי הפעילות של אלרון. כל מה שלא קשור לתוכנה ותקשורת.
"תראה, היום, בתנאי השוק המודרניים, המגמה היא לא להסתבך עם הרבה אחזקות בגלל הבעיה שהיתה גם בחברה כמו אלרון: אתה פשוט לא יכול לטפל בכל כך הרבה תחומים. אני רוצה לדעת מי זה הבן אדם הגאון הזה, שמסוגל להבין גם בתקשורת, גם בהדמיה רפואית וגם בפרוייקטים ביטחוניים. אני לא מכיר בן אדם אחד שמסוגל לעשות דבר כזה. מקסימום אני יודע לשבת בשלושה דירקטוריונים, לשמוע ולשאול שאלות אינטליגנטיות, אבל אני לא מבין את זה.
"להבין זה אומר ממש להיות בתוך העניינים - לדבר עם לקוחות, לשבת כל יום ולשמוע את הצרות, לנהל את העסק. זה מה שאנחנו הולכים לעשות: לנהל את תחום טכנולוגיות המידע. אנחנו אמרנו שאנחנו הולכים לנהל".
- והאופי של אלרון סופטוור מצביע על אופיה העתידי של אלרון עצמה?
"אני מקווה שכן. שיהיה ברור: השם אלרון סופטוור נבחר במכוון. הרי יכולנו לקרוא לחברה X. קראנו לה אלרון כי בכך רצינו לבטא את האופן בו אנחנו רואים את אלרון החדשה.
"הבלבול הזה, בין אלרון סופטוור לאלרון, הוא מכוון. אגב, לגבי הלקוחות האמריקאיים שלנו אין בלבול, כי הם לא מכירים את אלרון מהעבר. שוק ההון אמנם מכיר את אלרון, אבל הלקוחות של אלרון סופטוור - לא. אז אנחנו אומרים ללקוחות שלנו: תראו, אלרון האם בנתה חברות במשך 36 השנים האחרונות, והיא הולכת להישאר כאן עוד 36 שנה לפחות.
"אני חששתי שכשאנחנו באים למצב את אלרון החדשה, ובכל זאת יש לנו הנכסים הקיימים, כמו הפעילות הצבאית של אלביט, הציבור ישאל אותנו: רגע, מה אתם עושים פה? מתברר שדווקא הניסיון של אלרון בבנייה מוצלחת של חברות מביא לכך שהלקוחות האמריקאיים נותנים הרבה כבוד לאלרון סופטוור, כי יש לה אבא שכבר הוכיח שהוא בונה, נשאר וקיים. כלומר, דווקא העבר של אלרון משרת אותנו היטב".
- למרות שיש גם משקעים פחות נעימים מהעבר אשר בוודאי זכורים היטב בארה"ב.
"אני חדש בארץ, אז מותר לי להגיד הכול. כשהגעתי לאלרון לפני שלוש שנים - נבהלתי. פחדתי שלאלרון יש שם של פיל גדול שהולך עם חברות כמו אלביט ומתנועע בכבדות. פחדתי מזה נורא. ואז התברר לי שמי שמתעניין בזה בארץ זה רק העיתונאים. למה? כי הם כותבים כל הזמן על אותו דבר. בעולם, 35 שנות הניסיון של אלרון הן נכס אדיר. כנראה האמריקאים יותר בוגרים מאיתנו, והם מבינים מה זה core value של חברה.
"היום אני מדבר על אלרון באופן שונה לגמרי ממה שדיברתי לפני שנתיים. אני מודה באשמה. יש נטייה להקל ראש בדברים שנעשו בהתמדה בעבר ויש להם יתרונות עצומים. גם ערך המניה של אלרון, ששיקף את ה-value, היה בעבר מקור לאכזבה, וזה לגיטימי".
- אבל הוא שיקף במידה רבה את הבעייתיות שהיתה באלסינט.
עוזיה גליל: "נכון, ועכשיו הדבר הזה מאחורינו. תראה, במשך 30 שנה בנינו חברה יוצאת מן הכלל, עם אנשים נהדרים, אבל ברגע שהגענו למסקנה שהחברה אינה מסוגלת יותר בכוחות עצמה להתמודד בשוק עם השחקנים הגדולים בשוק ההדמיה הרפואית בעולם, לא נותרו לנו הרבה ברירות. הגענו למסקנה שאנחנו לא מנצלים את המשאבים האנושיים בצורה שתניב מספיק ערך מוסף לא למדינה ולא לבעלי המניות".
- אתם לא מתכוונים לחלק כדיבידנד חלק מהמזומנים שקיבלתם עכשיו מעסקת אלסינט?
דורון בירגר: "על פי ההסכם עם פיקר וג'נרל אלקטריק, אנחנו צריכים לשמור בשלוש השנים הקרובות על הון עצמי מינימלי של 150 מיליון דולר באלביט הדמיה וגם באלסינט. שאר התמורה מהעסקה - חלקה בהחלט יחולק כדיבידנד, והשאר יופנה להשקעות חדשות".
- מה בעצם יעלה בגורלה של אלביט הדמיה? עמנואל גיל, נשיא אלביט, אמר לאחרונה כי ייתכן בהחלט שאלביט הדמיה תיכנס עכשיו להשקעות חדשות בתחום הרפואה. איך זה מסתדר עם העובדה שעל פי ההגדרה שלכם עצמכם, הפעילות הרפואית אינה נכללת בתחומים האסטרטגיים של אלרון?
"אם אלביט הדמיה תיכנס לתחומים כמו תוכנה רפואית או תקשורת רפואית, אז יכול להיות שזה כן יעלה בקנה אחד עם האסטרטגיה שלנו. אנחנו נבחן כל דבר לגופו. אם נראה שמדובר בכניסה לתחומים שיכולים להשביח את ערכה של אלביט הדמיה - אולי נחליט להיכנס אליהם. אם נראה שההצעות של הנהלת אלביט הדמיה אינן עולות בקנה אחד עם האסטרטגיה של אלרון, אז כמובן שהמצב יהיה שונה".
- ואז תצאו לחלוטין גם מאלביט הדמיה. השאלה היא כמה זמן ייקח עד שתחליטו מה לעשות - כמה חודשים? שנה?
"אנחנו לא ננהג בחוסר אחריות. הערך של אלביט הדמיה היום בשוק אינו מבטא את ערכה האמיתי. המטרה שלנו היא קודם כול להשביח את ערך האחזקות שלנו, ורק אחר כך אפשר להחליט האם לצאת. אנחנו נממש אחזקות רק תוך יצירת ערך משמעותי. אנחנו ננהג באחריות".
- אבל בכל זאת, אתה יכול להעריך כמה זמן זה ייקח?
"מדובר כאן על השבחה מהירה. לא מדובר על שלוש או ארבע שנים".
- ומה התוכניות שלכם לגבי אלביט מערכות?
עוזיה גליל: "אלביט מערכות מציגה תוצאות יפות ורווחיות עקבית, אבל ברור שחייבת להיות כאן קונסולידציה בתחום האלקטרוניקה הביטחונית. בכל העולם - בארה"ב, באירופה - יש מגמה ברורה של קונסולידציה בתחום הביטחוני. רק אצלנו זה עוד לא קרה. אנחנו הכי מפגרים בעולם בשטח הזה, וזה אבסורד, כי מדובר דווקא בתחום בו ישראל בולטת במיוחד מבחינת הידע הרב שמרוכז בה.
"אנחנו רוצים שאלביט מערכות תהיה הדגל שמסביב לו נוכל לרכז בתחום האלקטרוניקה הביטחונית קבוצה ישראלית גדולה עם זרועות חזקות, ולא להמשיך להתחרות בעולם זה מול זה. הדבר הזה ימלא שתי פונקציות: נבנה תעשייה מצליחה וניתן ערך נכון לבעלי המניות של אלביט מערכות ואלרון".
- ואתם כבר מקיימים כיום מגעים עם תדיראן.
"תראה, קראת את מה שאמרו בתדיראן. מגעים יש כל הזמן. כולם מדברים עם כולם".
- ואם זה ייצא אל הפועל, מה תהיה האחזקה שלכם בעתיד בגוף הממוזג הזה?
"צריך להבין: לנו, אלרון, אין שום שאיפות לשלוט בגוף כזה. אנחנו לא רוצים להיות הרוב, וזו היתה המדיניות שלנו מאז ומתמיד. מה שמעניין אותי זו טובת החברה ויצירת ערך לבעלי המניות. לא אכפת לי להוות אחוז קטן מדבר שיש לו ערך גדול. הנושא הוא לא השליטה, זה לא מה שמעסיק אותנו.
"לנו יש %35 באלביט מערכות, ואין לי צל של ספק כי אחוז האחזקה שלנו יירד כשנצרף גורמים נוספים. אני לא אמנע אף פעם את היכולת להשיג את המטרה הזו על ידי כך שאומר: שמע, אני לא מוכן לרדת מתחת לכך וכך אחוזים. אבל אני כן אילחם חזק בשביל בעלי המניות, גם של אלביט מערכות וגם של אלרון, שהתהליך הזה יביא ליצירת ערך מעשי ושתהיה רווחיות".
- ואם תראו שמנסים להביא למיזוג כזה, אבל בכל זאת זה לא הולך, מה תעשו אז?
"זה יצליח".
- ואולי תחשבו על רכישה של חברה זרה, בארה"ב, למשל?
"כן, בהחלט".
- בד בבד?
"כן, אין שום סתירה בין שני הדברים".
- נניח שהמהלך הזה יצליח. אבל עד אז, ואולי גם לאחר מכן, יישארו לכם אחזקות בתחום הביטחוני, ולצד זאת נראה את אלרון סופטוור. תסכימו איתי שמשקיף מהצד לא מוצא קשר בין שתי הפעילויות האלה. אז איך אתם רוצים שיפסיקו להתייחס אליכם כאל חברת אחזקות?
דורון בירגר: "אתה שומע כאן מסר ברור: אלרון הופכת לחברה הרבה יותר ממוקדת. זה תהליך שלוקח זמן. תהליך שבו מצד אחד אלרון משביחה אחזקות - בתחומים יותר ותיקים - ומצד שני בונה דברים חדשים בתחום של טכנולוגיות מידע. זה תהליך של יציאה הדרגתית. הרי אמרנו שתהליך הקונסולידציה שאנחנו שואפים ליישם בתחום האלקטרוניקה הביטחונית יקטין את אחזקתה של אלרון, אבל זה לא יתרחש לפני שנשלים את התהליכים הדרושים כדי להשביח את האחזקות הללו".
- אבל בכל זאת, לא מעט אנליסטים טוענים כי אתם מבצעים את השינוי בקצב איטי מדי, שאתם צריכים להאיץ את היציאה מאותן אחזקות שאתם בעצמכם מגדירים עכשיו כלא אסטרטגיות.
קובי בן צבי: "מדובר כאן בתהליך של שינוי מהותי. אבל אלרון היא חברה גדולה והיא חברה ציבורית, והיא לא יכולה לעשות את זה בזבנג וגמרנו. יש כאן תהליך שעוזיה קורא לו migration: אנחנו לאט-לאט שמים רגל אחת בתחום טכנולוגיות המידע ובמקביל מרימים לאט-לאט את הרגל השנייה. אבל בכל מקרה, אנחנו לא עושים את זה בקפיצה. אנחנו לא עובדים עם סטופר".
- ובעתיד הרחוק, יכול להיות שאלרון סופטוור בעצם תבוא במקומה של אלרון?
דורון בירגר: "עוד 5 שנים אלרון אולי תהיה אלרון סופטוור, אבל היום אנחנו עוד לא יכולים לדעת בדיוק איך זה יתפתח".
קובי בן צבי: "בהחלט יכול להיות שבעתיד אלרון תהיה מאוד שונה מאלרון שהכרנו בעבר. היא תהיה אלרון שהיא אופרטיבית במהותה, שתתמקד בתחומי טכנולוגיות המידע והתקשורת, ולא תמצאו שם את תחומי העבר, כי העבר כבר לא אטרקטיבי יותר בשוק".
- אם נעבור לתחום הסמיקונדקטורים, אני מבין שהאחזקות שלכם בתחום הזה, למשל בחברת צורן, אינן מוגדרות כעת כחלק מליבת העסקים של אלרון, ואתם עשויים להיפרד מהן בשלב זה או אחר.
עוזיה גליל: "תראה, כשיש לך אחזקה של %16 בחברה כמו צורן, ברור שזו לא אחזקה אסטרטגית".
- ומה עם צ'יפ אקספרס?
דורון בירגר: "עוזיה, אתה מוכן להתייחס לזה?"
עוזיה גליל: "לא כרגע. זה לא הזמן הנכון. על כל דבר צריך לדבר בעתו".
- יש סיכוי שהיא תונפק מתישהו?
"בוודאי שכן".
- כי אתם מדברים על זה כבר כמעט שנתיים.
"אז לכן אני לא רוצה כרגע לדבר על זה. אני לא או הב לחמם סתם דברים. כשיגיע הזמן - נדבר על זה. אתה יודע, יש אפקט שלילי כשמייצרים כל פעם ציפ יות ואחר כך בודקים בכל נקודת זמן האם זה התממש. אני מעדיף לדבר על דברים כשהזמן שלהם מגיע".
- יכול להיות שיש כעת מו"מ למכירת שאר האחזקות בחברה ללוסנט?
דורון בירגר: "אנחנו לא יכולים לענות לך על השאלה הזו. כרגע אין מו"מ. אל תשכח שלוסנט רק עכשיו השלימה את העסקה בה רכשה %10 ממניות החברה".