בהצעות החדשות לשיקום מרכז הסחר העולמי: הקמת הבנין הגבוה בעולם

התוכניות מונחות כעת על שולחנן של האיגוד, רשות הנמלים של ניו יורק וניו ג'רזי שהיא בעלת הקרקע, מושל מדינת ניו יורק, ג'ורג פטאקי וראש העיר, מייקל בלומברג. התוכניות שעלו לשלב הגמר צפויות להתפרסם בחודש הבא לעיון הציבור

התוכניות לבנייתו המחודשת של מרכז הסחר העולמי כוללות תוכנית לבנייתו של הבניין הגבוה בעולם שבראשו תוקם אנדרטת זיכרון להרוגי התקפת הטרור של 11 בספטמבר 2001, דיווח הניו יורק טיימס בסוף השבוע.

העיתון מצטט מספר מקורות רשמיים הבוחנים את ההצעות שהוגשו לאחרונה לבחינה, אחרי שסדרת ההצעות הראשונה נחלה כשלון חרוץ. "ההצעות החדשות מקוריות ומעניינות הרבה יותר", כך אומרים על פי הטיימס באיגוד פיתוח מנהטן התחתית שהוקם לצורך שיקומו ובנייתו מחדש של גראונד זירו בפרט ודרום מנהטן בכלל.

לדברי המקורות, התוכניות כוללות שטחי משרדים רבים והמספרים נעים בין 6.5 ל-10 מיליון רגל רבועה (עד כמיליון מ"ר). מרכז הסחר העולמי כלל כ-10 מיליון רגל רבועה של משרדים.

התוכניות מונחות כעת על שולחנן של האיגוד, רשות הנמלים של ניו יורק וניו ג'רזי שהיא בעלת הקרקע, מושל מדינת ניו יורק, ג'ורג פטאקי וראש העיר, מייקל בלומברג. התוכניות שעלו לשלב הגמר צפויות להתפרסם בחודש הבא לעיון הציבור.