פרופסור חיים בן שחר, מהחוג לכלכלה של אוניברסיטת תל-אביב, קרא היום (ב') בוועידת גלובס לעסקים לאוהד מראני, מנכ"ל האוצר, שיתייחס לבעיות הכלכליות שהפכו אקוטיות מאז פרוץ האינתיפאדה ב-2002. בן שחר מעריך, כי בהתייחס לגידול באוכלוסיה אנו נראה ירידה של 1.5%-2% בתוצר לנפש בשנה הבאה.
בן שחר התייחס לשלוש נקודות מרכזיות המהוות את מהות הבעיה הכלכלית. הראשונה היא התכווצות כלכלית, החל מ-1995 אנו רואים ירידה בתוצר לנפש, למעט שנת 2000. הנקודה השניה היא עליה מתמדת בשיעור האבטלה "אנו עשויים להגיע לרמת אבטלה של 11.8% בשנת 2003". הנקודה השלישית היא גידול אדיר באי השוויון. "עברנו ממקום טוב באמצע לאליפות העולם, הפער בן הברוטו לנטו הולך ומתרחב במשך השנים כתוצאה מהמדיניות החברתית של הממשלות. אנו רואים כי בשנים האחרונות אחוז ההוצאה על ביטחון ירד בצורה דרסטית ומנגד ההוצאה על השירותים החברתיים עלה כמעט פי שניים לנפש".
הפיתרון לדברי בן שחר הוא באמצעות מהפך מגמה על ידי צעדים כלכליים אשר יורידו את אי השוויון ויגבירו את הצמיחה. לדבריו, מוקדי המדיניות צריכים להתמקד במספר גורמים חינוך, הכשרה מקצועית, תשתיות, אשר יצמצמו את אי השוויון והצמיחה, מחקר ופיתוח אשר יעלה את רמת הצמיחה וטיפול בעובדים הזרים אשר אינם תורמים לצמיחה אך מצמצמים את אי השוויון.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.