בימים אלה מתקיימים דיונים בעיריית ת"א בנושא קידום תב"ע חדשה לכל מתחם יפו העתיקה. קידום ואישור של תב"ע חדשה יאפשרו לשווק קרקעות לשוק החופשי בתחומי המתחם. לדברי מנכ"ל החברה לפיתוח יפו העתיקה, ארנון גלעדי, המטרה הסופית היא ליצור רצף תיירותי בין שוק הפשפשים במזרח, יפו העתיקה במרכז ונמל יפו ממערב.
מתחם יפו העתיקה משתרע על 180 דונם, שמרביתו בבעלות החברה לפיתוח יפו העתיקה וחלקו בבעלות הכנסייה הארמנית והכנסייה היוונית אורתודוקסית. החברה חתמה בין היתר על 320 חוזים, מתוכם 250 חוזי חכירה והשאר חוזי שכירות חופשית, דיירות מוגנת וחוזי רשות.
כיום, המגורים ביפו העתיקה הם לאומנים בלבד, אך לדברי גלעדי המקור לתופעה זו עוד בשנות ה-60, כשניסו ליצור אווירה בוהמיינית למתחם. "האומנים התבגרו ורובן עזבו את יפו, ואיתם חלק מהמבקרים. המטרה שלנו היא להחזיר את המבקרים בחזרה למתחם".
התב"ע הקיימת למתחם היא תב"ע משנות ה-60 (תוכנית 606), שאינה תואמת את צורכי המקום היום. על פי התוכניות, התב"ע החדשה תאפשר בין היתר הגדלת נפחים ותוספות בנייה, אך כולם במסגרת המרקם הקיים. "אין לנו כל כוונה לבנות פה מגדלים או גורדי שחקים", אומר גלעדי. "המטרה היא לעבות את המתחם כך שהוא ימשוך יותר דיירים, תיירים ומבקרים".
אישור תב"ע חדשה הוא עניין של 3 עד 5 שנים, במידה וכל הגורמים מעוניינים. "במקרה זה, העירייה והגורמים השונים בהחלט מעוניינים בכך", אומר גלעדי. מרגע אישור התב"ע, ניתן להגיש תוכניות ובקשות להיתרים כמו בכל מתחם אחר בעיר.
כמו כן, מקודמים בימים אלה רעיונות ותוכניות למלונות בתחומי המתחם. בין היתר עלה רעיון להכניס צימרים לתוך המתחם, שישתלבו עם בתי המלון באיזור. כן מקודמות תוכניות להכנסת בתי קפה, אופנה, יין וברים, על מנת להפיח רוח חדשה במתחם שידע ימים טובים יותר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.