איכות השלטון ליועץ: לפתוח בחקירת משטרה

התנועה אומרת, כי התערבות שרון למען ידידיו, תוך ניצול לרעה את מעמדו כדי להטיב עמם היא פעולה הנגועה במשוא פנים, והיא גורמת נזק להתנהלות הציבורית

התנועה לאיכות השלטון פנתה ליועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, בבקשה להורות לאלתר על חקירת משטרה בפרשת התערבותו של ראש הממשלה, אריאל שרון, לטובת ידידיו מכפר מל"ל, האחים מנשה ומרדכי מלמוד.

במכתב ששלחה התנועה לרובינשטיין היא מציינת את חשיפת העניין על ידי העיתונאי, משה ליכטמן מ"גלובס", וכי בעקבות התערבות שרון אצל מנכ"ל משרד התחבורה, סלמן בן-ציון, להקטין את הפגיעה בידידיו ממושב כפר מל"ל, הוגדלו הפיצויים עבור הפקעת קרקע שלהם ב-110 אלף דולר.

התנועה אומרת, כי התערבות שרון למען ידידיו, תוך ניצול לרעה את מעמדו כדי להטיב עמם היא פעולה הנגועה במשוא פנים, והיא גורמת נזק להתנהלות הציבורית. "פעולה זו תביא לחזרה ושכפול של דפוסי הפעילות המסוכנים מצד שרון גם בעתיד, על ידי גורמים בכירים פחות, בלא שניתן יהיה לבוא אליהם בטענות".

עוד נטען, כי "הדבר גם גורם אובדן אמון הציבור בשלטון, שעה שמשרתיו פועלים במשוא פנים, תוך העדפת ידידים ומקורבים". לדברי התנועה, יש לפתוח בחקירת משטרה לאלתר, באופן שלא יאפשר תאום עדויות ושיבוש הליכי חקירה. עוד מבקשת התנועה, לבטל את ההחלטה בדבר הענקת 110 אלף הדולר הנוספים לידידיו-שכניו של ראש הממשלה בכפר מל"ל.

אתמול (ב') הודיע רובינשטיין על הקמת צוות שיבדוק את התערבות ראש הממשלה בכפר מל"ל. ראש הצוות, עו"ד רחל סוכר, כבר פנתה למשרד התחבורה ולמע"ץ, על-מנת לקבל את כל החומר המתייחס לנושא. עוד הורה רובינשטיין, לעכב את ביצוע הסדר הפשרה אליו הגיעו הצדדים, עד תום הבדיקה.