מנו ספנות תעביר לראשונה עבודות תחזוקה ב-6 מיליון שקל למספנות ישראל

חברת מנו ספנות הודיעה בשבוע שעבר, כי לנוכח המצב הכלכלי במשק החליטה לבצע השנה את כל עבודות התחזוקה באוניות, שהיקפן כ-6 מיליון שקל, במספנות ישראל. הנהלת החברה החליטה להעדיף חברות ישראליות, "כדי לסייע למשק הישראלי בתקופה הקשה העוברת עליו".

בעבר נהגה מנו ספנות לפרסם מכרז בינלאומי לביצוע עבודות השיפוץ העונתיות ובעקבות כך השיפוצים נעשו במספנות בחו"ל. לדברי בעל החברה, משה מנו, השנה הוחלט לסייע לצמצום האבטלה ולאפשר עבודות נוספות לקבלנים ולנותני שירותים בארץ.

האוניות שיעברו עבודות תחזוקה הן "איריס", שתעבור סדרה של שיפורים טכניים ובנייה מחודשת של שטחים ציבוריים. האונייה יסמין תיכנס למספנות ישראל בעוד כחודש ותעבור שורה של עבודות טכניות ושדרוג של כמה מאגפיה.

ב-2003 הקפידה מנו ספנות גם להשתמש במזון ובדלק מספקים ישראלים, למרות שספקים מחו"ל הציעו מחירים זולים יותר, לדברי מנו.