זכיין החניונים ראובן גרוס טוען, כי המשך מעצרו וחקירתו בתנאים הנוכחיים, מעמיד אותו בסכנת חיים לאור מצבו הרפואי החמור. גרוס נעצר שלשום (ג') בחשד למתן שוחד לצורך זכייה במכרזי חברת אחוזות החוף בתל-אביב.
גרוס, שמעצרו הוארך עד 15 ביוני, הגיש לביהמ"ש המחוזי בת"א ערר על ההחלטה להאריך את מעצרו. עררים נוספים הוגשו ע"י יאיר הורוביץ, חתנו של גרוס, והמשמש כסמנכ"ל תפעול בחברת רם חן חניונים שבבעלות גרוס, ישעיהו דרורי ודני קורן, יו"ר אחוזות החוף. הדיון בכל העררים יתקיים מחר (ו').
גרוס טוען בערר, כי ניתן להשיג את המטרה של מניעת שיבוש החקירה בדרך שאינה פוגעת בו קשות ומדרדרת את מצבו הרפואי עד כדי סכנת חיים. לדבריו, בית משפט השלום טעה בכך שקבע, כי קיים חשש ממשי לשיבוש הליכי חקירה וזאת לאור העובדה, כי היה ידוע לו על החשדות כבר לפני מספר חודשים.
לדבריו, לאחר שנתפסו עשרות מסמכים בכל מקום אפשרי ונחקרו כל המעורבים בפרשה לא ניתן לטעון, כי יש לחשודים ובכללם לו עצמו אפשרות לשבש את הליכי החקירה. לדברי גרוס, הוא מסר גירסה מלאה במשטרה והשיב לכל השאלות.
הורוביץ חתנו של גרוס טוען בערר, כי אף הוא שיתף פעולה באופן מלא עם חוקריו והשיב לכל השאלות, וכי ניתן להשיג את מטרת המעצר באמצעים פחות דרסטיים ופוגעים.
דרורי טוען בערר, כי החשדות בעניין פורסמו לפני למעלה משלושה חודשים, ובמשך כל התקופה לא עשה ניסיון כלשהו לשבש את החקירה. לדבריו, הוא שיתף פעולה בחקירה והסביר בפרוטרוט את שיטת המכרזים. החוקרים אישרו שהשיטה חוקית וקיבלה אישור מהמחלקה המשפטית של אחוזות החוף.
קורן, שעל-פי החשד מסר אומדני מכרזים לגרוס, טוען בערר, כי בית משפט השלום טעה בכך שלא נתן כל משקל לעובדה שאין ולא היה כל חשש לשיבוש החקירה אם הוא היה נחקר שלא בתנאי מעצר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.