עיסקת שיא: נתנאל קנה מגרש במתחם ח-300 בחולון ב-4.4 מיליון דולר - 85 אלף דולר לדירה

9 התמודדו * המחירים עלו ב-73% תוך שנה * מוכרים יוכלו להמיר את המזומן באחוזים

חברת האחים נתנאל זכתה ביום ו' במכרז לרכישת מגרש ל-52 דירות במיתחם ח-300 במרכז חולון. היא תשלם כ-4.4 מיליון דולר - 85 אלף דולר לקרקע לדירה. זהו המחיר הגבוה ביותר ששולם אי פעם בעד המגרש בח-300, וככל הנראה גם בחולון. המחיר גבוה מאוד, גם אם אפשר יהיה לבנות דירות נוספות (בגדול ממוצע קטן יותר) על-פי תיקון שבס.

המכרז נערך במשרדו של עו"ד מרדכי מנדלסון, שהוא כונס הנכסים על המגרש, במסגרת פירוק שיתוף של בעלים פרטיים רבים. במכרזים קודמים במיתחם ח-300 שילמו 70-60 אלף לקרקע לדירה. לדוגמא, לפני חודש רכש קבלן מגרש ל-42 דירות ברחוב ברקת, ושילם 70 אלף דולר לקרקע לדירה.

המכרז עורר עניין רב, והשתתפו בו תשעה קבלנים וחברות, כמה מהם מחוץ לחולון. למקום השני, בהפרש מחירים קטן, הגיעה הצעה משותפת של חברת סאדאב והקבלן ישעיהו רוטמן.

קרן פייר, בניהולם של שלמה גרופמן וזלמן שובל, הציעה 82 אלף דולר לקרקע לדירה. משתתפים אחרים היו חברת רסידו, והקבלנים המקומיים מזרחי ובניו וזלמן זכריה.

במכרז נכלל סעיף בלתי-שיגרתי, לפיו יוכלו בעלים של חלקים במגרש למכור את חלקם לזוכה במכרז בעיסקת אחוזים, ולא במזומן, בהסכמה הדדית. נראה, כי במקרים כאלו יוסכם על עסקאות לפי 40%.

פייר רכשה אשתקד מלומיר מגרש ל-97 דירות ב-4.75 מיליון דולר - 49 אלף דולר לקרקע לדירה. מכאן, שהמחירים עלו בשנה האחרונה ב-73%. עיסקת האחים נתנאל נעשתה במחיר הגבוה ב-20% ממחירי עסקאות לפני חודש-חדשיים.