קבוצת אלוני חץ תמכור את כל נכסי הנדל"ן שלה באנגליה לחברת השקעות בריטית ב-400 מיליון דולר. כך הודיעה אתמול (א') החברה.
בבעלות אלוני חץ שמונה נכסים מניבים באנגליה, המושכרים בחוזים לטווח ארוך לתקופה ממוצעת של 17 שנים. דמי השכירות מכניסים 16 מיליון שטרלינג, כך שעיסקת המכירה משקפת תשואה של 7.4%.
אלוני חץ אומרת, כי החוזה הסופי עם הקונה ייחתם בימים הקרובים. הוא יניב לחברה, ברבעון הראשון של 2005, רווח הון לפני מס של 350 מיליון שקל. החברה מעריכה, לאור הסכמים עם שלטונות מס הכנסה בארץ, כי המס יהיה 40 מיליון שקל בלבד, (כ-11% מהרווח), כך שהרווח נטו לאחר מס יגיע ל-310 מיליון שקל. אלוני חץ מחזיקה גם בחבילות מניות של קבוצת גזית גלוב בארה"ב ובקנדה.
אלוני חץ היא גם בעלת 44% מחברת הנדל"ן זיקית, כאשר קבוצת אביב מחזיקה אף היא 44%. בשבוע שעבר החליט דירקטוריון זיקית לגייס הון מהציבור ומבעלי המניות לצורך פיתוח עסקים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.