יצחק הרשקוביץ, מהנדס מחוז תל-אביב והמרכז במע"ץ שהתאבד בשבת שעברה, ביקש להתפטר מתפקידו באפריל השנה, על רקע תאונת דרכים בכביש 55 בה קיפחו את חייהם שלושה בני אדם.
מחלופת מכתבים בין הרשקוביץ למנכל מע"ץ, אלכס ויז'ניצר, שהגיעה לידי "גלובס", עולה, כי ב-21 באפריל שיגר הרשקוביץ מכתב נרגש לוויזניצ'ר, בו ביקש להתפטר.
הרקע למכתב הוא תאונות הדרכים בכביש 55 ופרסום כתבה בעניין בערוץ 2, שלדברי הרשקוביץ הוצג בה "כרוצח סדרתי". הוא כתב: "גם עכשיו וגם בעבר הפכתי לכתובת היחידה של מע"ץ, שק האגרוף של כל בעיותיה.
"אתה יודע מה האמת והפער העצום בין הנאמר בכתבה ביחס אלי, ובין העשייה היום-יומית שלי היום ובעבר. אינני יכול ואינני מסכים שהדברים ימשיכו כך. לא יעלה על הדעת שאדם אחד אחראי על כל מה שקורה ונעשה באלפי קילומטרים של כביש.
"איך יתכן שלמרות שבמע"ץ מועסקים מאות עובדים, תמיד האחריות הינה של אדם אחד - מהנדס המחוז? אין בידי כלים להתמודד עם איטיות, בלשון המעטה, אדישות, חוסר אכפתיות ותפקוד לקוי או אי מילוי הוראות באופן מיידי (במיוחד במצבה של מע"ץ כיום)".
בתשובה כתב לו ויזניצ'ר : "אני מודע לסערת הרגשות אותה עברת בשבוע האחרון בעקבות תאונת הדרכים בכפר סבא. דווקא הרגישות הרבה שבה אתה מתייחס לאירוע ועוגמת הנפש בה אתה שרוי בעקבות אותן רמיזות, מעידה עליך, כי ניחנת בחוש של אחריות אישית ומחויבות לחיי אדם ולבטיחות.
"אני רואה בכך את אחד מעמודי התווך בחברה החדשה ובעל תפקיד בכיר יותר בצוות אשר יוביל את מע"ץ בדרכה החדשה. מיניתי אותך לתפקיד מהנדס מחוז תל-אביב והמרכז, וזאת בנוסף לתפקידך כמהנדס מחוז צפון. מינוי מורחב זה הוא אות וסימן להערכתי וליכולת המקצועית והאישית שלך כמומחה בתחום וכמנהל". ויזניצ'ר ביקש מהרשקוביץ לחזור בו מכוונתו להתפטר.
תחקיר בנושא יכולתה של מע"ץ להתמודד עם ליקויים בטיחותיים מתפרסם היום (ה') ב"גלובס הערב".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.