החברה הממשלתית קצא"א תיכנס כשותפה להקמת פרויקט תחנת הכוח הפרטית הגדולה לייצור חשמל, שמתכננת קבוצת דוראד להקים במתחם קצא"א בחוף אשקלון.
קצא"א נמצאת בבעלות משותפת של ממשלת ישראל וממשלת איראן, מתוקף הסכם היסטורי. שתי הממשלות חלוקות ביניהן בשנים האחרונות בענייני קצא"א, בעיקר בכל הקשור לכספים. ממשלת איראן תבעה את ישראל בבית דין בינלאומי.
חברת א.דורי, המובילה את קבוצת דוראד, מסרה היום (ה'), כי על-פי ההסכם תחזיק קצא"א ב-30% מהפרויקט.
לפני כשבוע מסרה א.דורי, כי חברת זורלו הטורקית תיכנס כשותפה בפרויקט. על-פי ההסכם, חברת זורלו תחזיק ב-20% ממניות החברה. קצא"א, על-פי ההסכם, תעניק את שירותי התפעול והאחזקה לתחנת הכוח. דוראד תקבל שימוש בזכויות המקרקעין במתחם קצא"א באשקלון להקמת תחנת הכוח.
יו"ר מועצת המנהלים של חברת דוראד, אורי דורי, ציין, כי תחנת הכוח מוקמת בהשקעה כספית של 2.5 מיליארד שקל, והיא תתחיל לפעול בשנת 2007. התחנה תפעל על בסיס גז טבעי בהספק של 800 מגוואט.
פרויקט דוראד הוכר באחרונה על-ידי הממשלה כפרויקט תשתיות לאומי. א.דורי מסרה היום, כי על-פי המסמך שנחתם עם חברת קצא"א, קצא"א תישא בחלק יחסי בהוצאות שיוצאו בפועל על-ידי דוראד ממועד התאגדותה ועד למועד סגירת המימון לפרויקט.
זורלו נבחרה לפני מספר חודשים על-ידי יזמי דוראד להיות הקבלנית המבצעת של הפרויקט. שותפות ים תטיס, שבשליטת קבוצת דלק של יצחק תשובה, הצטרפה לפני חצי שנה עקרונית לפרויקט, אך עדיין לא חתמה על ההסכם הסופי לגבי אחוזי האחזקה. היא התחייבה בשעתו להחזיק 25%-15% מהפרויקט, ואילו דוראד התחייבה בפני ים תטיס, כי תרכוש ממנה את כל הגז הטבעי הנדרש לייצור חשמל בתחנת הכוח. מדובר בהסכם לאספקת גז טבעי ב-900 מיליון דולר לתקופה של 15 שנה.
עד היום, דוראד נשלטה בחלקים שווים על-ידי א.דורי ועל-ידי קבוצת אדלסבורג, בראשות איש העסקים יוסף אדלסבורג. בעקבות ההסכמים עם זורלו וקצא"א, יחזיקו דורי ואדלסבורג יחד 50% מדוראד, ואחרי הצטרפות ים תטיס הן ידוללו אחזקותיהם עוד יותר, ויהפכו למיעוט.
זורלו הטורקית היא בעלת מחזור מכיות שנתי של 4 מיליארד דולר, והיא עוסקת גם בבנקאות, טקסטיל ובבתי זיקוק. ההסכם לצירוף זורלו כקבלנית מבצעת נחתם לפני מספר חודשים בטורקיה בטקס בהשתתפות שר התשתיות דאז, יוסף פריצקי.
על-פי עיסקת הביצוע, שנחתמה בשעתו, אמורה זורלו להקים את התחנה וכן לקבל חוזה תחזוקה רב-שנתי של התחנה, ל-25 שנה, בשווי כולל של מיליארד דולר. </BODY
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.