ההבהרות והעדכונים במכרז לתכנון הצנרת היבשתית לגז הטבעי

בשלב זה, המכרז יהיה לתכנון של עד 100 ק"מ ביבשה ו-30 ק"מ בים; היקף המכרז להקמת מערכת ההולכה הוא 300-400 מיליון דולר

רשות הגז הטבעי במשרד התשתיות פירסמה באחרונה הבהרות ועדכונים לגבי מכרז התכנון (ייעוץ הנדסי ותכנון סטטוטורי) המתייחס להקמת מערכת הולכת וחלוקת הגז הטבעי ביבשה.

רשות הגז הטבעי אמורה לבחור בקרוב את החברות שיבצעו את המיזם ההנדסי, שהיקפו מיליוני דולרים.

המכרז להקמת מערכת ההולכה מתנהל בימים אלה והיקפו 300-400 מיליון דולר, והוא אחד ממכרזי התשתית הגדולים ביותר שהוצאו בארץ.

להלן ההבהרות והעדכונים המשמעותיים למכרז התכנון, כפי שהם מפורטים במסמך שהגיע לידי "גלובס". המסמך גובש בידי ראש ענף התקציב ברשות, קונסטנטין בלוז.

בלוז קובע, כי סביר להניח כי התכנון יהיה באיזורים אליהם יגיע הגז בשלב הראשון, אשדוד, רמלה, קרית מלאכי, קרית גת, אשקלון וחדרה - גן שמואל - עמק חפר. יחד עם זאת אין באמור לעיל כדי לחייב את הרשות לתוואי זה, או כל תוואי אחר, וללוחות זמנים כלשהם, והדבר תלוי במצב הדברים בשטח, העשוי להשתנות .

בשלב זה המכרז הוא לתכנון של עד 100 ק"מ ביבשה ו-30 ק"מ בים בלבד וכל עבודה תבוצע לפי הזמנה מפורשת כמפורט במסמכי המכרז. רשות הגז הטבעי אינה מתחייבת למינימום כלשהו הן מבחינת היקף העבודה והן מבחינה תקציבית.

בכל הנוגע לתכנון הסטטוטורי, המכרז עוסק אך ורק בתכנון מערכת ההולכה בלחץ גבוה ואינו עוסק בתכנון מערכת חלוקה. על-פי המסמך, הקמת מערכת הולכת הגז הטבעי מתבצעת על-ידי חברת נתיבי גז ואינה נכללת במכרז זה. בנוסף, הרשות אינה מתחייבת על אורך מינימלי של מקטע לתכנון סטטוטורי.

הרשות מבהירה, כי כל מקטע/תחנת גז שיתוכננו חייבים להכיל את השלבים המפורטים במפרט המכרז עד לאישור סופי בממשלה של הקטע הרלוונטי מתכנית המתאר. העבודה תכלול תכנון חוזר של חלקים מהקו/ תחנות גז כתוצאה מהתנגדויות, דרישות רשויות התכנון וכדומה.

במכרז אין התייחסות למתקני דחיסה ואחסון שכן נושאים אלו אינם מתוכננים נכון להיום.

מהמסמך עולה, כי בכל הנוגע לנושא של הייעוץ ההנדסי, הדרישה היא לחברה בעלת ידע וניסיון בתכנון מערכות ומתקני הולכה כמפורט במכרז, בצירוף מומחה בנושא חלוקה כמפורט במכרז. הדרישה ליועץ ולא לחברה בכל נושא החלוקה נובעת מהידיעה כי רובן של החברות מתמחה באחד משני התחומים והדרישה ליועץ נועדה אך ורק להקל.

יחד עם זאת ניתן גם לצרף חברה העוסקת בחלוקה ולא רק יועץ. במידה והמיזם מחליט על צירוף חברה לנושא החלוקה, יש לציין את פרטי החברה וכן מיהו היועץ מטעם החברה המיועד לתת שירותי ייעוץ, ואת ניסיונו הרלבנטי.

הרשות מבהירה, כי בכל הנוגע ליועצים הישראליים, התקרה לתעריפים תהיה לפי תעריפי החשב הכללי באוצר. לא ישולמו לישראלים הוצאות טיסה ושהיה בחו"ל לצורך ביצוע עבודות כמוגדר בחוזה, נקבע.

במידה ולמוסדות התכנון תהיה דרישה להשלמות, או דרישות אחרות ומסמכים נוספים לטובת האישור הסטטוטורי של מקטע מסוים, לא תינתן תוספת תשלום כלשהי עבור ביצוע השלמה זו, קבעה הרשות.

הזוכה במכרז לא יבצע עבודות תכנון ויעוץ חדשות עבור בעלי רשיונות בתחום הגז הטבעי ו/או ספקים של גז טבעי ו/או כל גורם שיבקש להשתלב או ישולב כבעל רשיון חלוקה, אלא אם כן קיבל אישור מראש ובכתב ממנהל רשות הגז.

בלוז קובע, כי הן החברה הישראלית והן החברה הבינלאומית חייבות להיות חתומות על ההצעה. לצורך מילוי דרישה זו חייבות שתי החברות להיות חתומות לפחות על המסמכים הבאים בהצעה: המכתב הפותח בו מציגות המציעות את עצמן והצעתן, הצעת המחיר ותצהיר ניגוד העניינים. תשומת הלב לכך כי בעת חתימת החוזה יידרש המיזם שיזכה להעביר לרשות את ההסכם בין החברות השותפות במיזם והסכם זה יהווה חלק מהחוזה בין הרשות למיזם הזוכה.