עידוד לגשר קלטראווה: CIMOLAI מצטרפת לבונות

גשר קלטראווה הוא חלק מפרויקט הקו הראשון של הרכבת הקלה בירושלים

חברת CIMOLAI האיטלקית הצטרפה לרמט וכור מתכת, לביצוע עבודות הקמת גשר קלטראווה בירושלים, בהיקף של 135 מיליון שקל. כך נודע ל"גלובס".

גשר קלטראווה הוא חלק מפרויקט הקו הראשון של הרכבת הקלה בירושלים. הצטרפותה של CIMOLAI צפויה להאיץ את קצב העבודות לאור נסיונה בביצוע עבודות בטון ועבודות עבור האדריכל סנטיאגו קלטראווה, שמתכנן את הגשר.

רמט וכור מתכת סיכמו לאחרונה עם חברת התשתיות העירונית מוריה על ביצוע עבודות הקמת הגשר, לאחר שזכייתה של שפיר הנדסה בוטלה. זכיית שפיר בוטלה עקב סירובה של השותפה הצרפתית, אייפל, להתחייב על השלמת העבודות והאחריות התכנונית.

במכרז הציעה שפיר לבצע את העבודות תמורת 129 מיליון שקל. הצעתה של רמט וכור מתכת היתה 145 מיליון שקל, ולאחר מו"מ מול מוריה הסכימה רמט להפחית 10 מיליון שקל מהצעתה.

העבודות מתייחסות להקמת הגשר, באורך של 140 מטר ובגובהו של 118 מטר, בו חלק עיקרי יהיה מפלדה.

מנכ"ל חברת מוריה, יחיאל לביא, אמר לגלובס, כי ההתנהלות מול שפיר גרמה לאובדן זמן של שלושה חודשים. "אני סבור שנצליח לעמוד בלוחות הזמנים וזאת לאור הידע והניסיון שמביאה איתה חברת CIMOLAI", אמר.