היום (ד') נחתם הסכם המיזוג בין זיתי בית השיטה ועסיס מקבוצת אוסם, לפיו רכשה אוסם %51 מזיתי בית השיטה. החברה המשותפת "בית השיטה-עסיס תעשיות מזון", תשקיע כ-11 מיליון שקל במיזוג קווי הייצור של "עסיס" בקווי הייצור של "זיתי בית השיטה", ובבניית מבנה חדש בבית השיטה, על שטח של 6,500 מ"ר. קווי הייצור שימוזגו יחלו לפעול בהדרגה. קווי הריבות והרטבים ישולבו בבית השיטה כבר באוגוסט.
מנכ"ל "אוסם", דן פרופר, אמר היום במסיבת עיתונאים, כי מפעל עסיס בנתניה ייסגר. לדברי פרופר, לא ייפגעו 120 עובדי המפעל, ויועברו, אם יתאימו, למפעל בבית השיטה, או למפעלים אחרים של "אוסם". פרופר הוסיף כי לא הוחלט עדיין על עתידו של שטח המפעל. המפעל בנתניה בנוי על שטח של כ-40 דונם, ובאוסם שוקלים את מימוש הנדל"ן, או לחילופין השכרתו.
פרופר ציין, כי בשלב זה יישארו מערכי ההפצה של עסיס ושל זיתי בית השיטה נפרדים. לעסיס מערך הפצה גדול משלה, המשמש פלטפורמת הפצה לחברות רבות במשק. בית השיטה מפיצה את מוצריה באמצעות 6 סיטונאים. פרופר לא פסל אפשרות של אינטגרציה במערך ההפצה של החברות. במסגרת זו תיתכן העברת הפצת חלק ממוצרי בית השיטה למערך ההפצה של אוסם, וחלק ממוצרי אוסם ועסיס יועברו להפצה באמצעות מערך ההפצה של בית השיטה. גורמים בענף מעריכים כי בסופו של דבר תשתמש אוסם במערך ההפצה של "עסיס" לשיווק מוצרי בית השיטה.
פרופר אמר עוד, כי לא מן הנמנע שמוצרים מתאימים של אוסם יועברו לייצור בקווי הייצור החדשים במפעל בבית השיטה. 7 קווי מוצרים של "עסיס" יעברו לבית השיטה: טחינה, ריבות, סירופים, פירות וירקות מסוכרים, רטבים, מיץ לימון וחמוצים. מנכ"ל כלכלי של קיבוץ בית השיטה, יעקב הדר, אמר במסיבת העיתונאים כי לאחר המיזוג צפוי מחזור המכירות של החברה המאוחדת להגיע לכדי 150 מיליון שקל בשנה הראשונה, ולאחר מכן לכדי 200 מיליון שקל. מחזור המכירות המשותף של החברות ב-97' עמד על כ-135 מיליון שקל
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.