איגוד סוכני המקרקעין ביוסטון (HAR) דיווח לאחרונה על שיא חדש במספר עסקאות הנדל"ן ביוסטון, טקסס, שבארה"ב.
לדברי האיגוד, כפי שהתפרסמו במגזין המקצועי "REALTOR", נמכרו במהלך חודש אפריל 6,681 דירות באזור יוסטון, גידול של 4.1% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
גידול נוסף בשיעור של 9.4% נרשם גם בהיקף העסקאות, שנאמדות ב-1.2 מיליארד דולר.
כמו כן, מדווח האיגוד על עלייה של 6.5% במחירי הדירות באזור יוסטון בהשוואה לאפריל 2004, כשמחירה הממוצע של דירת שלושה חדרים עומד כיום על 188 אלף דולר.
ענף הנדל"ן באזור יוסטון נמצא בצמיחה במהלך החצי שנה האחרונה, הודות לגידול בתעסוקה, הריבית הנמוכה והגידול בהכנסה הפנויה לנפש באזור.
לדברי מנכ"ל איגוד HAR, ד"ר טד ג'ונס: "לא רק שבאזור יוסטון נכנסו השנה 2 מיליון אנשים למעגל העבודה, ואחוז המובטלים ירד ל-5.5%, אלא שלכל אדם יש כיום בחשבון הבנק סכום הגבוה ב-4% מהסכום שהיה לו אשתקד. אם נשלב נתונים אלו עם הגידול הטבעי באוכלוסייה, הריבית הנמוכה והגידול בילודה, ניתן יהיה להסביר את הגידול המרשים בביקוש לבתים באזור".
"ביקוש גובר לנדל"ן באזור יוסטון משמר את הרמה הגבוהה של התחלות הבנייה ואיכות הבנייה, ובשלב זה אין כל סימן שרמה זאת לא תישמר גם בטווח הקרוב", אומר דייויד וילסון, נשיא ה-NAHB (איגוד הקבלנים הלאומי האמריקני).
האופטימיות של NAHB נובעת, בין היתר, מהנתונים שפרסם משרד המסחר האמריקני, לפיהם התחלות הבנייה בפברואר הגיעו לשיא של 21 שנים - קצב של 2.195 מיליון בתים לשנה.
בית ההשקעות פאונדרס - המתמחה בדירות קונדומיניום ומשווק דירות להשקעה לישראלים בפרויקטים ביוסטון ובלאס וגאס - השיק בתחילת 2005 את פרויקט דה פיירוייז ביוסטון, ומכר כ-160 דירות מתוך 432 בפרויקט.
"אנו עדים לעלייה של 20% בכמות הפונים אלינו לעומת אותה תקופה בשנה שעברה", אומרת מנכ"לית בית ההשקעות פאונדרס, דנה תדמור. "הנתונים שפרסם איגוד סוכני המקרקעין ביוסטון ממחישים את הכדאיות שבהשקעה בנדל"ן באזור".
יו"ר HAR וסגן נשיא חברת Coldwell Banker United, טוני נלסון, צופה גם הוא, עתיד ורוד לענף הנדל"ן באזור יוסטון.
לדבריו, "בניגוד לבועת הנדל"ן באזור החופים, שם אנשים לוקחים סיכון רב ורוכשים בממוצע שניים או שלושה נכסים בבת אחת לצורך גריפת רווחים מהירה, הרי שביוסטון הדבר לא כך. יוסטון היא לא המקום לרכוש נכס ולקוות לרווח מהיר, אלא מקום שבו המשקיע יכול ללכת לישון בשקט מתוך ידיעה שההשקעה שלו לבטח תחזיר את עצמה בטווח הארוך".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.