סטף ורטהיימר, האב, הוא מאמין גדול בכלכלה חופשית ומנסה להוכיח כי התעשייה לעיתים יכולה לתפוס את מקומה של המדינה בפיתוח מיזמי חברה ותשתית. למרות זאת, הוא אינו בוחל בקבלת מענקים מן המדינה ואף יודע להילחם חזק מאוד על מענקים אלה, אם מישהו מנסה לעמוד בדרכו.
איתן ורטהיימר, בנו בן ה-53 של סטף ונשיא מצליח של האימפריה שהקים אביו, קורץ מחומר אחר אך לא פחות לוהט.
בניגוד לאביו, ורטהיימר הצעיר אינו מחובר כל כך לאדמה או לערכי הציונות אלא מעדיף להפנות את זמנו הפנוי ללימוד תורת הטאו המזרחית.
עם זאת, ההתנסחות הנינוחה והדו-משמעית של הניו אייג' היא ממנו והלאה, והוא מעדיף שימוש בשפה גראפית וצבעונית מאוד, המשקפת גם את הטמפרמנט שלו. "אני מרגיש כאילו מכרו לי כרטיס לספארי, ומיד שמו אותי בסיר ואמרו לי - חכה, עוד מעט נסביר לך. החלטתי שעד שיסבירו לי כבר אהיה מבושל לגמרי", אמר פעם על המכרז למכירת אפריקה ישראל. "בורסה זה כמו סקס. צריך לדעת מתי להיכנס, מתי לצאת, מה הנזילות, ולשים לב שלא ידפקו אותך", אמר פעם בעניין אחר.
חלק מזמנו פינה ורטהיימר לנושאי רפואה (הוא מוביל בבית חולים רמב"ם בחיפה מהפך יזמי לניצול תקציבי בשיתוף מכון רפפורט ובית הספר לרפואה של הטכניון) ובעיקר לפעילות בעמותת החינוך עתידים של צה"ל והתעשייה, המעניקה מימון ותמיכה לחינוך טכנולוגי ותעשייתי גבוה לצעירים מעיירות פיתוח, ודואגת לשילובם בתעשייה לאחר שחרורם מצה"ל.
מעטה הסודיות על ההון של הורטניימרים נפרץ מעט השנה כאשר רעייתו לשעבר של ורטהיימר חייבה אותו לחשוף מידע לגבי הונו במסגרת משפט הגירושין ביניהם. ורטהיימר טען בתגובה כי בין בני הזוג התקיים משטר של הפרדת רכוש מוחלטת וכי לכל עניין כלכלי לא היו השניים מעולם בני זוג.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.