חברת נ.א.ס.ס (Neuromuscular Electrical Stimulation Systems) נמצאת במו"מ להירכש על-ידי ביונס (Bioness) של אלפרד מאן תמורת סכום של 75 מיליון דולר, 28 מיליון מהם במזומן. כך הודיעה היום קרן ההון סיכון תעוזה, אחת המשקיעות בנ.א.ס.ס. אם תצא העסקה לפועל, מדובר יהיה למעשה במיזוג של שתי החברות לחברה אחת. שוויה של ביונס, חברה אמריקנית פרטית, מוערך בכ-75 מיליון דולר.
לפני כחודשיים התראיין מנכ"ל תעוזה, אבי קרבס, ל"גלובס" והבטיח כי "בחודשיים הקרובים צפויים לקרן לפחות שני אקזיטים". היום נראה שהבטחה זו קרובה להתקיים. באותו ראיון דיבר קרבס גם על הסיכוי שאלפרד מאן ירכוש את נ.א.ס.ס: "מאן כבר אמר בעבר שנ.א.ס.ס היא חברה של מיליארד דולר", סיפר קרבס על הסיכויים אבל גם סייג את דבריו: "מאן אומנם מאמין גדול בחברה אבל הוא קודם כל איש עסקים טוב".
נ.א.ס.ס הוקמה בשנת 1991, והיא מפתחת מערכות ייחודיות לשיקום ושיפור איכות החיים של נפגעי אירוע מוחי, שיתוק מוחין, פגיעות ראש ונפגעי חוט שדרה. ביונס חתמה לפני כשנתיים על הסכם הפצה למוצרי נ.א.ס.ס בארה"ב.
המשקיעים הבולטים בחברה הם קרן הון סיכון תעוזה, המחזיקה 34% ממניות החברה; ג'ונסון אנד ג'ונסון; ABN Amro, קרן הון סיכון הולנדית המתמחה במדעי החיים, דאו ונצ'ר פרטנרס והבנק האירופי LPS.
קבוצת אלפרד מאן מפתחת את טכנולוגיית הביונים - קפסולות קרמיות זעירות המחוללות גירוי חשמלי בשריר במטרה לשחזר תנועות ותפקוד. אלפרד מאן, העומד בראש הקבוצה, פיתח שורה של טכנולוגיות רפואיות מובילות ונחשב לאחד מאנשי העסקים הבולטים בתחום. המערכת של נ.א.ס.ס מיועדת להפעלת איברים משותקים באמצעות גירוי חשמלי חיצוני של העצבים הפגועים.
על פי ההודעה, ביונס הביעה את נכונותה לרכוש את נ.א.ס.ס והרכישה תיעשה לאחר בדיקת נאותות, הערכת בנקאי ואישור מועצת המנהלים של החברה.
במסגרת ההסכם הנרקם בין החברות, ביונס של מאן תעביר את זכויות שיווק המוצר שביונס מפתחת ותעביר את פעילות המו"פ של החברה לישראל. מאן התחייב להשקיע עוד 40 מיליון דולר בחברה הממוזגת בשנתיים הקרובות.
הערכת השווי של שתי החברות נקבעה כאמור על סכום של 75 מיליון דולר.
בחודש יוני 2004 הקימה חברת נ.א.ס.ס בארה"ב ביחד עם קבוצת אלפרד מאן חברה משותפת לשיווק המוצר להפעלת יד משותקת לאחר שקיבל את אישור ה-FDA. בחודש יולי השנה החברה קיבלה את אישור ה-FDA לשיווק בארה"ב את המכשיר להנעת כף רגל משותקת. בחודש יוני קיבלה אישורים דומים לשיווק המוצר באירופה.
המכשירים שנ.א.ס.ס מפתחת מיועדים לשימוש החולים בביתם או למרכזי שיקום. המכשיר לטיפול ביד משותקת מעניק גירוי עצבי המאפשר למטופל להניע את האיבר בעזרת המכשיר. המערכת הנוכחית להנעת הרגל מורכבת מחיישן בתוך הנעל, שמזהה את שלב ההליכה בו נמצאת הרגל המשותקת ומעביר אות אלחוטי אל מערכת ממוחשבת הצמודה לרגל מתחת לברך.
המערכת משחררת גירוי חשמלי, שמחליף את האות העצבי שהיה אמור להגיע מהמוח וכך מניע את כף הרגל המשותקת בצורה הנדרשת לביצוע הצעד הבא. החברה עבדה במשך תקופה ארוכה על הגשת המסמכים ל-FDA ואלו אושרו יחסית מהר, עקב הדמיון בין הטכנולוגיה שמשמשת את המוצר הנוכחי לזו של מוצר הקודם. בעבר העריכו את השוק למוצריה במעל 2 מיליארד דולר. בארה"ב לבדה פועלים בין ל-2000-3000 מרכזי שיקום לנפגעי ראש.
החברה מסרה כי היא מצפה לגידול משמעותי במכירותיה בעקבות קבלת האישור והתחלת השיווק בארה"ב. לדברי מנכ"ל החברה, שמואל שני, המוצרים של נ.א.ס.ס הם בלעדיים.
המיליארדר אלפרד מאן, שרק לפני שבועיים הודיע כי יתרום 100 מיליון דולר לקרן פיתוח בטכניון, הוא יזם סדרתי. מאן הקים שורה מרשימה של חברות טכנולוגיה אותן מכר ברווחים עצומים. החברות הראשונות שלו הן ספקטרולאב והליו-טק (כיום חלק מבואינג), שתיהן נמכרו לטקסטרון. חברה נוספת, פייססטר, נרכשה על ידי סימנס תמורת כ-800 מיליון דולר. מאן הקים גם את מינימד שפיתחה משאבת אינסולין עבור חולי סכרת ונמכרה על-ידי מדטרוניק תמורת 4.2 מיליארד דולר. במקביל הקים את אדווסנד ביוניקס שפיתחה מכשור לשחזור שמיעה אצל חירשים. חברה זו נרכשה לבסוף בידי בוסטון סיינטיפיק תמורת 800 מיליון דולר. מאן עומד בראש מועצת הנאמנים של קרן אלפרד מאן, שנוסדה בשנת 1985, ושל מכון אלפרד מאן להנדסה ביו-רפואית באוניברסיטת דרום קליפורניה. מאן ממלא שורה של תפקידים בחברות שהקים.
אבי קרבס מקרן תעוזה, אמר היום שאין באפשרותו להוסיף פרטים נוספים מעבר לפרטים שבהודעה לבורסה. קרבס הוסיף: "אנחנו שמחים שגורו כמו אלפרד מאן נותן אמון בחברה וישקיע בעתיד עוד 40 מיליון דולר על הערכת שווי של חברה ב-150 מיליון דולר".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.