קדמי: אם השוק יגדל בחצי מיליון התחרות תיראה אחרת

ב-1995 היה יעקב קדמי אחד השותפים בחברת סופר-פוש, שאירגנה עבור סלקום את מבצע החלפת הטלפונים הסלולריים בשנתה הראשונה, לאחר שהתגלתה בהם תקלה. לפני כשבועיים עלה לכותרות כשהודיע לפרטנר על עזיבת החברה שבוע לפני ההשקה המסחרית, לטובת מנכ"לות בחברת DBS שירותי לוויין. סוף טוב הכל טוב (לפרטנר) הוא נשאר בתפקידו ומנסה לשדר עסקים כרגיל.

מה יהיו כיווני התחרות העיקריים?

קדמי: "יהיו שלושה עיקריים. האחד, לקוחות פנויים שיביאו להגדלת השוק באמצעות פעולות שיווקיות נמרצות, השני, מעבר מחברה לחברה, עד שהשוק יתייצב. פלאפון תשלם את המחיר הכבד, וייווצר מבנה אחר בין שלושת המפעילים. הכיוון השלישי הוא שהחברות ינסו לפתח שירותי ערך מוסף ברמה מתקדמת יותר".

תיכנסו לתחום האינטרנט?

"זו לא משימה מיידית. אנחנו בודקים מה מותר ומה אסור לנו. הופתענו מדברי מנכ"ל משרד התקשורת, שפורסמו אצלכם בשבוע שעבר, שיש לנו רשיון 'בילט-אין' לאינטרנט".

איך המתחרים יגיבו לדעתך על התעריפים שלכם?

"לא יודע. אני מניח שהם עושים עבודה ויגיבו. קח בחשבון שלכל חברה יש גם יעדים. סלקום רוצה ללכת להנפקה וצריכה רווחיות גבוהה. אנחנו צריכים להחזיר השקעה של מיליארד דולר. זה עולם מורכב. הגורם החשוב הוא, עד כמה השוק יגדל. בשוק שגדל החיים יותר קלים. בשוק גדול, הכניסה של פרטנר תהיה קלה יותר למתחרים. זה מונח המפתח. אם השוק יגדל בחצי מיליון לקוחות ומעלה ב-1999, כל התחרות תיראה אחרת".

אתה מדבר על כ-%25 גידול.

"זה לא הרבה במונחים שיווקיים. ב-1998 השוק לא גדל בהיקף כזה, אך יחסית להשקעה הצפויה בשיווק ובפרסום זה לא הרבה".

המתחרים אומרים שאין לכם מערכת בילינג ולכן התעריפים שלכם גלובליים".

"מערכת הבילינג שלנו עובדת ומנגנת".

לא חשפתם את המדיניות והתעריפים כלפי המגזר העסקי.

"יש תוכנית לעסקים הנקראת אורנג' עסקי, והיא נמדדת לפי כל עסק בנפרד. אנחנו לא מפרסמים את התעריפים האלה אבל הגישה היא אותה גישה - תשלום לפי זמן שימוש במערכת".

למה לא הולכים מכות בחנויות שלכם, כפי שקרה בחנויות של סלקום בינואר 95'?

"למה לא הולכים מכות? פלאפון היה מוצר לעשירים ופתאום באה סלקום וזרקה לשוק מוצר ב-8 אגורות לדקה. ברור שזה יצר הרבה יותר התלהבות".