גוגל ממשיכה לפנק את עובדיה, גם בישראל: כל עובד קבוע יצוייד באופניים חדשים, עם לוגו החברה - לשיפור התנועה מהבריכה לחדרי החטיפים

תחרות עם מיקרוסופט? תביעות ענק מוויאקום? גוגל העולמית הודיעה היום כי תספק אופניים לכל עובדיה באירופה, אפריקה והמזה"ת * ריקי דרורי, מנהלת השיווק של גוגל ישראל: "זה רעיון מדליק, שהתקבל אצלנו בהתלהבות"

גוגל רוצה את העובדים שלה בכושר: ענקית החיפוש הודיעה היום, כי כל עובד של החברה באירופה, אפריקה והמזה"ת (EMEA) - וגם בישראל, כמובן - יקבל זוג אופניים בחינם, במטרה לשמור על כושר ועל הסביבה. העובדים יוכלו לבחור אופניים בין דגמים לנשים ולגברים, אופני ספורט או אופניים מתקפלים. בנוסף יחולקו לכל העובדים קסדות רכיבה.

לדברי ליאן הורנסי, מנהלת משאבי האנוש של גוגל EMEA, "אנחנו מנסים להיות חדשניים לא רק בטכנולוגיה שאנו מציעים למשתמשים, אלא גם בתנאים שאנו מציעים לעובדים שלנו. לדעתנו האופניים יסייעו לעובדים שלנו באירופה, המזרח התיכון ואפריקה לשמור על הבריאות והכושר, להכיר את סביבתם ולצמצם את הנזק הנגרם לסביבה ע"י אמצעי התחבורה הרגילים".

ריקי דרורי, מנהלת השיווק של גוגל ישראל, מסרה כי "הרעיון המדליק של האופניים הגוגליות התקבל בהתלהבות על ידי צוות גוגל ישראל, ואנו נדאג לספק אופניים לכל עובד קבוע שיביע רצונו בכך".

בינואר השנה קבע המגזין "פורצ'ן" כי גוגל היא המעסיק הטוב ביותר בארה"ב לשנת 2007. עם האטרקציות שמציעה החברה לעובדיה נמנים בריכת שחייה, ספא ורופאים במקום העבודה. בנוסף, בקמפוס של החברה במאונטן וויו בקליפורניה פועלות 11 קפיטריות גורמה, כולן בחינם. מלבד בתי הקפה הללו, גוגל מציעה "חדרי חטיפים", שבהם יכול העובד לתדלק את האנרגיה שלו באמצעות דגנים, ממתקים, פיצוחים, יוגורט, גזר, פירות טריים וחטיפים אחרים. החברה מציעה לעובדיה עשרות משקאות, כולל כמובן משקאות תוססים וקפוצ'ינו שתפור לפי טעמי העובדים.

עובדי גוגל שרוצים יכולים לשחק כדורעף חופים בקמפוס. פעילויות כיף אחרות כוללות משחקי פריזבי, משחקי וידיאו, שולחנות סנוקר, פינג פונג ורולר בליידס.

ומתי נשאר זמן לעבוד בין כל הכיופים? בראיון למוסף "פירמה" של "גלובס" התייחסה יואל מארק, מנהלת מרכז הפיתוח של גוגל בחיפה, לתנאי העבודה: "המשחקים במשרד וכל אספקט הכיופים הם רק הצד האחר של המטבע. העובדים צריכים לעבוד קשה - כל אחד אחראי לחלוטין למה שהוא עושה ומציע לכל אורך הפיתוח. באים אליו בשאלות. יש כמובן חדר משחקים, ואנשים שואלים אם באמת עובדים אצלנו מרוב כיופים, אבל בעצם חדר המשחקים ישנו רק כדי שהעובד יידע שהוא שם ושאופציית המשחק קיימת. זה לעצמו עושה חשק לעבוד, במין יחס פסיכולוגי של לעזור לעובד להירגע. הכול מסביב צריך להיות סופר קול כדי להגיע לסטייט אוף מיינד מסוים, כי העבודה כל כך חשובה. הרי לעובדים אסור לעשות שום שטות קטנה שתפיל את המערכת".

"גוגל", אמרה מארק", "הוא מפעל השוקולד של המהנדסים. מי שאוהב לתכנת חייב לאהוב את המקום הזה. זה חלום של מקום. התקציב זה אחד מהדברים המוזרים. כדי לאפשר ארגון עם מעט הנהלה כל אגף הוא עולמי. אני חייבת לטפל רק בתכנות. זה כל מה שמצפים ממני לעשות. בגוגל אין הסחות דעת".

אמירה נוספת של מארק, שציטטה ידיד שלה, לפי "יש שני סוגי אנשים: אנשים ששונאים את גוגל ואנשים שהתקבלו לעבוד בה", גררה מאות תגובות זועמות באתר "גלובס".