מזון מעובד

כתבות אחרונות

 
כך מזון אולטרה מעובד משפיע על תפקוד המוח / צילום: Shutterstock, Ground Picture

המדע החדש על השפעות מזון אולטרה מעובד על המוח שלך

מחקרים מוצאים קשרים בין מזונות אלה ושינויים באופן שבו אנו לומדים, זוכרים ומרגישים

The Wall Street Journal 16/03/2024
איך הופכים את תזונת הציבור לבריאה / צילום: איל יצהר

תלושי מזון או כסף? המחקרים שמגלים איך הופכים את תזונת הציבור לבריאה

מה כדאי לנו ללמוד מהרגלי קניות המזון של הצרפתים • האם מס הסוכר הוא התנשאות של עשירים • ומדוע לא מודדים בישראל את ההשפעה של סובסידיות מזון • אלה רק כמה מהשאלות שמעסיקות חוקרי עוני וביטחון תזונתי • מחקר חדש, שהראה כיצד תקופת מיתון משפיעה לרעה על קצב ההזדקנות של מי שהיו אז עוברים, הופך את הממצאים שלהם לרלוונטיים במיוחד

גלי וינרב 02/12/2022
ארוחה מהמדפסת ובשר מהמעבדה / איור: איל אונגר, גלובס
ישראל 2030 | ניתוח

ארוחה מהמדפסת ובשר מהמעבדה: כך ינסו תאגידי המזון לשמר את כוחם גם בעשור הבא

בתעשיית המזון מחפשים חלופות מזון בריאות שגם יאפשרו לשמור על שורת הרווח • בישראל ובעולם שוקדים על פיתוחים שונים כמו הפקת חלבון מחרקים, ובטוחים שבסוף התהליך יצליחו להשפיע על בלוטות הטעם שלנו באמצעות טכנולוגיה בלבד • פרויקט מיוחד

שני מוזס 03/01/2020
עדר פרות בארה"ב/ צילום: רויטרס, Christinne Muschi

חזון החלבונים המתוכנתים: המהפכה שעשויה לחסל את תעשיית הבשר

חברי צוות החשיבה העצמאי RethinkX, שהקימו יזם ומרצה בסטנפורד ומשקיע מלונדון, משרטטים עולם חדש ומופלא של חלבונים מעובדים, אבל בריאים וזולים • מתכנון מולקולות במחשב ועד יצירת טעמים חדשים בעזרת שפים, כך טכנולוגיות מעולם התרופות עשויות לחולל מהפיכה

גלי וינרב 06/12/2019
המבורגר / צילום: Designed by lifeforstock / Freepik

המבורגר זה לא כל כך נורא: הכירו את חוקרת המזון שלא מפחדת בכלל ממזון מעובד

המבורגר זה לא כל כך נורא, סלט בקופסה לפעמים אקולוגי יותר מסלט שמכינים לבד וגם פיצה קפואה יכולה להיות די בריאה • חוקרת המזון פרופ' לואיז פרסקו לא מפחדת ממזון מעובד

גלי וינרב 22/06/2019
קשטופ של קרפאט-היינץ / צילום: Shutterstock

עתיד יותר טרי: מחיקת הענק של ענקית הקטשופ שיגרה קריאת השכמה לכל תעשיית המזון

מחיקת הענק של קראפט-היינץ, שזעזעה את המשקיעים, מסמלת נקודת מפנה ביחסים בין ענקיות המזון לצרכנים • מי שלא תתאים את עצמה במהירות לעולם שבו שולט האוכל הטרי, הבריא והמעובד פחות, תתקשה לשרוד • הפתרונות האפשריים: השקעות ענק, פנייה לקהלי נישה וסיוע מצד סטארט-אפים • ניתוח "גלובס"

שני מוזס 25/02/2019
טירת צבי נקניקים / צילום: אמיר מאירי

משרד הבריאות מנחית מכה אדירה על חברות המזון הגדולות: יוצא בקמפיין נגד מזון מעובד

הקמפיין החדש של משרד הבריאות תוקף את המזון המעובד, כמו דגני בוקר, שניצלים קפואים ופסטרמות - ומנגד מדגיש את יתרונותיו של מזון לא מעובד דוגמת עוף טרי, קטניות וירקות טריים

שני מוזס 12/02/2019