מועצת הרשות השנייה החלה בגיבוש חוות דעת בעניין האשמותיו של נשיא קשת, אורי שנער, לפיהן פעל דירקטוריון קשת בעניינו בחוסר תום לב. כך נודע ל"גלובס".
יו"ר מועצת הרשות, נורית דאבוש, דרשה הבוקר (א') את מכתבו המקורי של שנער שנשלח אמש לדירקטוריון החברה. דאבוש עשויה לדרוש מדירקטוריון קשת ומשנער כבר בימים הקרובים הבהרות בעניין האשמותיו של שנער, לפיהן הדחתו מתפקידו כנשיא קשת תוכננה עוד קודם למכרז ערוץ 2.
במהלך התקופה האחרונה ובתום הופעתם של שנער ושל יו"ר דירקטוריון קשת בפני מועצת הרשות השנייה נראה היה כי המועצה אינה מעוניינת לקחת חלק בסכסוך הכספי שנוצר, ושעומד לעבור להכרעת בית המשפט. אולם, מכתבו זה של שנער לא מותיר למועצת הרשות אפשרות להישאר אדישה. זאת מאחר ששנער, שעתה מאשים את קשת בדברים שנעשו עוד בטרם המכרז, היה זה שחתם על מכרז ערוץ 2.
"ההדחה שלי תוכננה מראש"
"האם מישהו באמת יאמין להסבר שניתן, כאילו 'בסמוך לאחר סיום חגיגות הזכייה במכרז התפתח משבר ביחסים בין שני מנהלי החברה, אורי שנער ואבי ניר'"? כתב שנער לדירקטוריון החברה, לאחר שהחליט שלא להגיע לשימוע שהיה אמור להיערך אמש בדירקטוריון החברה בנוכחותו. "האם יש מישהו שיאמין שבשתיים עשרה השעות שחלפו מאז ההודעה על זכיית קשת במכרז ועד ישיבת בעלי המניות עלתה לראשונה האפשרות של הדחתי, ושהיא לא נדונה ותוכננה עוד קודם לכן"? שואל שנער, בהתייחסו ל"פרוטוקול" ישיבת ההדחה מיום 30.5.05.
"עצם הבהילות של התחלת המהלך 12 שעות מרגע הזכייה, כמו גם מידע מפורט נוסף שהוצג לי בינתיים, יוביל כל אדם למסקנה שאין מנוס ממנה - ההדחה שלי כמי שעומד בראש קשת תוכננה מראש עוד לפני המכרז", האשים שנער.
"חברה שמאבדת את עצמה ואת עובדיה לדעת"
"שלושה חודשים אחרי שהודחתי על-ידי הדירקטוריון באמצעות 'הודעה לעיתונות', עדיין נבצר מבינתי להבין מה גרם לבעלי המניות בקשת להתנכר ולהפנות עורף לכל הערכים שבנו את מהותה של קשת בעשור האחרון - הגינות, אמת, שקיפות, מערכת מוסרית והתנהגות על-פי קוד ערכים שכולנו היינו שותפים לו", כתב שנער.
"שבירת הערכים אינה נוגעת רק לי ולהגדרת תפקידי בקשת. ביום ב' האחרון, בשעה 21:20, קיבלה מנהלת לשכתי הודעה טלפונית מקשת שהיא מפוטרת לאלתר. העובדת 'מטעם הדירקטוריון' אסרה עליה להיכנס לבניין, אפילו כדי להוציא את חפציה האישיים. כך מפטרים עובד בקשת היום, באכזריות, בקור, ללא מתן הסבר או סיבה. היא אינה היחידה. תופעות דומות שקורות בחברה הופכות את קשת ממקום עבודה שנבחר לאחד המבוקשים בישראל, לחברה שמאבדת את עובדיה ואת עצמה לדעת.
"קשת כבר לא מנצחת"
"הנזקים התדמיתיים והעסקיים שנגרמו לקשת מיום הדחתי מתפקידי כ-CEO של החברה כבר ניכרים הן ברוח פנימה והן במעגלים החיצוניים. קשת כבר לא מובילה, קשת כבר לא מנצחת. כי לחברה כמו קשת יש רק הון אחד - ההון האנושי, וכשרוחו של זה נפגעת התוצאות מורגשות מיד", כתב שנער.
עוד כותב שנער, כי "החלטת הדירקטוריון החד צדדית איננה רק עניין חוזי ביני לבין החברה, או אף בין קשת למועצת הרשות השנייה. זו החלטה ערכית, מוסרית, שקובעת אמות מידה לכל אחד מאיתנו. השאלה שעדיין לא קיבלה מענה היא מדוע ומתי בחרו בעלי המניות לפעול בדרך שבה פעלו.
"את הידיעה הראשונה על הכוונה להדיח אותי מסר לי מוזי ורטהיים פחות מ-12 שעות לאחר שנודע על זכיית קשת במכרז. בתשע בבוקר, למחרת ליל הניצחון, התכנסו מוזי ורטהיים, חיים סבן, אדם צ'זנוף, אריה סבן, דודי ורטהיים, אבי זלדמן, אילון שליו ורון גזית. לאחר שעה ארוכה יצא יו"ר הדירקטוריון והודיע לי, כי 'הועלתה האופציה להכרעה בניהול בין אבי ניר לבינך.
"דפקתי על השולחן והודעתי כי מבחינתי, קשת זה אורי שנער. ביום שאורי שנער לא יעמוד בראש קשת, אני, מוזי, מוכר את אחזקותי בקשת'. כאמור, מוזי עצמו מאשר זאת".
"אין מנוס מעימות משפטי ארוך, יקר, מזיק ומיותר"
שנער כתב עוד, כי "מסתבר, שבעוד אני עמל ימים כלילות על זכיית קשת במכרז, תכנן מישהו מאחורי גבי את הדחתי, והחל במהלך מיד, בחיפזון (וגם במגושמות), בלי להמתין אפילו עוד יומיים, עד לאחר חגיגת הניצחון שהתקיימה במוצ"ש.
"הניצול הציני שנעשה בשמי הטוב ובמוניטין שלי לשם זכייה במכרז איננו רק בלתי חוקי ומנוגד לכל הכללים והתקנות, כמו גם להתחייבויות מהותיות שנתנה קשת בהצעת המכרז. הוא גם מחייב אותך להביט בראי של מצפונך, כמנהל כדירקטור שנושא באחריות לטובת החברה, אך קודם כל כאדם.
"במהלך החודשים שחלפו מהדחתי עשיתי מאמצים אדירים שלא להתבצר בתחושת הנבגדות והעלבון המוצדקים כשלעצמם, ולקיים הידברות עם בעלי המניות ונציגי קשת, במטרה להימנע מעימות שסופו מי ישורנו. אני מודיע לכם שכל הצעותיי והצעות המגשר להגדרת תפקידי בקשת נדחו על-ידי נציגי קשת, תוך שהם מספרים לעיתונות על מאמציהם להשאיר אותי בחברה כמעט בכל תנאי. מראש רצו נציגי קשת רק לדון בתנאים לסיום עבודתי, וגם זאת ללא שום פיצוי ממשי, בעוד הם מדליפים לתקשורת סכומים דמיוניים, שמעולם לא נדונו ואפילו לא הוזכרו. כל דיווח אחר שקיבלת על מהלך הדברים הוא מטעה ביודעין".
"הוא (המגשר - י.ג.) לא שכח במקביל לבדוק את האפשרות לשלם את הפיצויים לא בכסף אלא בצורה אחרת (?). ההסבר שנתן לשאלה תמוהה זו, ואשר נאמר גם לגורמים אחרים, היה שקשת נקלעה בעקבות ה'ביד' הגבוה ל'מצוקה תזרימית', ושהדחתי היא חלק מ'התייעלות' הכרחית של החברה. הסבר ההצעה, נדמה לי, עוד יותר מדאיג מהעלבון שבה".
לסיכום כתב שנער: "דומה שכל ניסיונותיי להגיע לפשרה ולהסכמות כשלו, ושאין מנוס מעימות משפטי ארוך, יקר, מזיק ומיותר. אני לא שש לעימות הזה, אולם אינני נרתע ממנו אם כך תבחר קשת.
דירקטוריון קשת: התנהגותו של שנער - אכזבה קשה
מדירקטוריון קשת נמסר בתגובה: "הדירקטוריון מביע את צערו על אי הופעתו של אורי שנער לשימוע. תחת זאת נדרש הדירקטוריון לדון במכתבו של שנער, שרצוף מידע כוזב ואינו משקף את המציאות.
"ב-30 במאי 2005 הוחלט בדירקטוריון החברה, פה אחד, על חלוקת הסמכויות בין נשיא החברה אורי שנער והמנכ"ל אבי ניר. לצערנו, שנער סירב לקבל את החלטת הדירקטוריון ובחר להתנתק מקשת ולנהל מאבק תקשורתי ומשפטי, שמטרתו פגיעה בחברה ובעובדיה, בעודו מקבל שכר מלא.
"התנהגותו המעידה על חוסר שיקול דעת ברגעי משבר גורמת לאכזבה קשה - אישית ומקצועית - בקרב חברי הדירקטוריון וחבריו לעבודה, ואינה תואמת את ערכי קשת".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.