סוני משיקה היום את ה-PSP באירופה ובישראל

יצרנית קונסולות משחקי הווידיאו הגדולה בעולם, החברה היפאנית סוני, תתחיל הלילה (ה') לשווק באירופה ובישראל את קונסולת המשחקים הניידת פלייסטיישן פורטבל. סוני עושה מאמצים לקרוא תגר על נינטנדו, החולשת על שוק הקונסולות הניידות, שמכירותיו מגיעות ל-4.5 מיליארד דולר בשנה.

היום (ה') פרסמה סוני הודעה שבה נאמר כי בחצות הלילה שבין יום ה' ליום ו', תתחיל מכירת פלייסטיישן פורטבל באירופה במחיר של 249 אירו (307 דולר) ליחידה. כל היחידות שהוצעו למכירה עם השקת הקונסולה בטוקיו בדצמבר 2004 אזלו בו ביום. ב-29 באוגוסט העריך העיתון הלונדוני טיימס, על בסיס תחזיותיהם של קמעונאים, שבבריטניה יעלה הביקוש לקונסולה על ההיצע.

בשנת העסקים שתסתיים ב-31 במארס 2006 צפויה החברה היפאנית נינטנדו למכור 13 מיליון קונסולות משחקי ווידיאו ניידות. ביולי דיווחה סוני על הפסד רבעוני שני ברציפות, והנמיכה את תחזית המכירות לשנה כולה. סוני מקווה שפלייסטיישן פורטבל תגדיל את הכנסותיה. אבל נינטנדו אינה שוקטת על שמריה, והחודש היא צפויה להשיק את הגרסה הקטנה ביותר של קונסולת משחקי הוויידאו הניידת גיים בוי.

ב-12 בדצמבר, המועד בו הושקה פלייסטיישן פורטבל ביפאן, מכרה סוני בו ביום 200,000 יחידות. בארה"ב, שבה הושקה פלייסטיישן פורטבל במארס, היה הביקוש כה גדול שסוני שוקלת להקים מפעלים נוספים. סוני הודיעה כי דחתה את השקת הקונסולה הניידת באירופה מכיוון שאינה יכולה לעמוד בביקוש.

לדברי הטיימס הלונדוני, צפויות 150,000 יחידות הפלייסטיישן פורטבל שיוצעו למכירה בבריטניה לאזול מיד, וכמה קמעונאיות כבר הפסיקו לרשום את הזמנות הלקוחות למוצר.

ביולי העלתה סוני את תחזית המכירות של פלייסטיישן פורטבל ל-12 מיליון יחידות. החברה כבר מכרה יותר מ-5 מיליון יחידות בארה"ב וביפאן, והיא מעריכה כי תמכור 1 מיליון יחידות בבריטניה לפני חג המולד. ישפאר הום-טק, הנציגה הרשמית של פלייסטיישן בישראל, הודיעה כי היום יושק באופן רשמי בישראל מכשיר ה PSP-אירופי (בשיטת (PAL של סוני. קונסלת ה- PSP הנישאת בעלת מסך LCD 3.4 אינץ', מציגה משחקים איכותיים בגרפיקת תלת מימד, משחקים מרובי משתתפים בטכנולוגיית Wi-Fi , סרטי קולנוע באורך מלא, קבצי MP3 מוסיקה, הופעות חיות ודפדפן אינטרנט.

לוני הרציקוביץ, נשיא ויו"ר ישפאר, צופה כי בשנה הראשונה יימכרו למעלה מ-25,000 מכשירי PSP בישראל ומעל ל-50,000 כותרי משחק ו-30,000 סרטי קולנוע. הרציקוביץ צופה כי מחזור המכירות של PSP יגיע כבר בשנה הראשונה ל-50 מליון שקל.