חברת מנופים פיננסיים לישראל (מפ"ל), המהווה את הזרוע הציבורית של חברת פילגר, המצויה בבעלות משותפת של אנשי העסקים אברהם נניקשווילי, ג'קי בן-זקן וחיים רביבו, רכשה בשבוע שעבר מידי חברת אינטרגלובל 50% מקניון הסיטי באשדוד, תמורת 19.5 מיליון שקל, המשקף שווי כולל לקניון של 39 מיליון שקל.
הקבוצה רכשה את השליטה בקניון יחד עם שני שותפים נוספים, מוריס חליבה ואלברט סוויסה. עם השלמת העיסקה תהיה מפ"ל שותפה של חברת נצבא אחזקות, המחזיקה גם היא ב-50% מהקניון.
אחזקתו של בן-זקן במפ"ל, שנסחרת לפי שווי של 33 מיליון דולר, מסתכמת כיום ב-21% מההון. שותפו, אברהם ננקישווילי, מחזיק ב-64% מהחברה. מפ"ל יצאה לאחרונה מרשימת השימור ועברה להיסחר ברשימה הרגילה, לאחר שקבוצת בן-זקן הזרימה לחברה 8 מיליון שקל בעת הרכישה, והיא נוקתה מכל התחייבויותיה הקודמות ונכסיה הקודמים.
קניון הסיטי, הכולל 20 אלף מ"ר ב-3 מפלסים, משרת כ-350 אלף תושבים מאשדוד והסביבה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.