גילץ מתכננת הקמת פרויקט משרדים בשטח של 37 אלף מ"ר בצומת רעננה

פועלת לשינוי התב"ע הקיימת המתנה הקמת המגדל בביצוע מחלף רעננה מרכז

חברת גילץ, הנמצאת בשליטת היזמים נחום עזרא וזאב גנות, תקים על מגרש בן 4.6 דונם הנמצא בבעלותה בצומת רעננה, פרויקט משרדים רחב היקף, תחת השם "מגדלי שער העיר רעננה". המדובר במגדל משרדים של 36,900 מ"ר שטח עיקרי ושירות, מעל 32 אלף מ"ר של מרתפי חניה תת קרקעיים.

הוועדה המחוזית מרכז התנתה את הקמת המגדל בביצוע מחלף דו מפלסי ברעננה מרכז, במפגש רחוב אחוזה עם כביש מספר 4. לאור קידום תוכנית בוועדה לתשתיות לאומיות, אשר במסגרתה יוקם המחלף במפגש כביש 531 ודרך 4, גילץ פועלת לתיקון התב"ע, על מנת לבטל התניית הפרויקט בביצוע הצומת.

במקביל, גילץ ביקשה וקיבלה מהוועדות המחוזית והמקומית את האפשרות לנייד זכויות בנייה של 7,600 מ"ר מהמגרש המדובר למגרש אחר (2003) בתחום התוכנית, החכור ע"י סען מרכזים בע"מ, שהינה בעלת עניין בגילץ.

להערכת גילץ, היא תשקיע בהקמת הפרויקט כ-40 מיליון דולר ותסיימו עד לסוף שנת 2009.

גילץ פרסמה בשבוע שעבר תשקיף לצורך הנפקה בבורסה, החושף מזכר הבנות שנחתם בינה לבין נייס מערכות, לגבי התקשרויות עתידיות בין השתיים.

גילץ מחזיקה במתחם המשרדים "בית נייס", הממוקם בצומת רעננה מרכז-דרום, בסמוך לכביש 4, בשטח בנוי של 13,700 מ"ר. חלקה של החברה במתחם כולל 10 קומות בבניין משרדים (בניין A) וכן בכ-3 קומות משרדים בבניין B, המחובר לבניין A באמצעות גשר. כמו כן בבעלות החברה 335 חניות ומחסן המוצמדים לנכס.

בית נייס הינו חלק מקומפלקס גדול יותר בן 80 אלף מ"ר, הכולל בנוסף 2 בניינים (C ו-D). בניינים אלו, המחוברים יחדיו באמצעות גשר, הינם בני 10 קומות מעל 3 מפלסי חנייה.

גילץ משכירה לחברת נייס מערכות את בניינים A ומרבית משטחיו של בניין B, כ-13 אלף מ"ר, בחוזה מפברואר 1997, בדמי שכירות שנתיים של כ-10 מיליון שקל, בחוזה שהוארך לאחרונה, עד לתקופה של 2010.

נייס חתמה בשבוע שעבר מזכר הבנות עם גילץ, לפיו בכוונתה לשכור שטח נוסף בן 4,700 מ"ר, אשר בכוונתה של גילץ לבנות על גג המבנה הקיים, בכפוף לאישור הוועדה המקומית. על פי מזכר ההבנות, נייס תשלם עבור השטחים המתוכננים את אותם דמי השכירות שנקבעו בחוזה בשנת 1997, באותו מפרט טכני לו היא זכאית בגין החוזה המקורי.

מזכר ההבנות, התקף לתקופה של חודש עד ליום 22 לספטמבר השנה, כולל בין היתר הבנה, כי לאור המו"מ המתנהל בין שתי החברות, בגין הארכת חוזה השכירות לכלל השטחים שנייס שוכרת, הרי שהחוזים יוארכו לתקופה של 10 שנים נוספות, בכפוף להנחה שגילץ תעניק לנייס בגובה דמי השכירות.