קופל וחכמי הקפיאו עיסקה ב-27 מיליון דולר בלאס וגאס

"המוכרים דורשים 30% מעל השוק, ועלינו להיות זהירים"

סוכני הביטוח אבנר קופל וראובן עופרי, ביחד עם שותפם דוד חכמי, הקפיאו בימים אלו עיסקה, שבה עמדו לקנות 63 דונם בלאס וגאס, לבניית פרויקט ענק בן 700 דירות. הסיבה: המוכרים, חברת נכסים של בנק מקומי, דרשו 27 מיליון דולר, כלומר 39 אלף דולר לקרקע לדירה, או 430 אלף דולר לדונם; הקונים הפוטנציאלים מעריכים, שהמחיר הנדרש הינו 30% מעל מחיר השוק.

קופל ועופרי הם בעלי סוכנות הביטוח "אור", אחת הגדולות בביטוח כללי. דוד חכמי הוא בנו של יוסי חכמי, לשעבר בעל השליטה ב"הפניקס" וכיום משקיע בנדל"ן. לדברי קופל: "החלטנו להיזהר, ולא לקנות מגרשים במחירים הנראים לנו מופרזים, בייחוד לאחר שהריבית הבנקאית עלתה באחרונה ל-8%".

על המגרש האמור בנויות כיום 200 דירות, המושכרות לפרטיים. התוכנית היתה להרסן ולבנות פרויקט חדש בן 700 דירות בנות 3 חדרים, המיועדות למכירה, בכ-330 אלף דולר בממוצע לדירה. ההשקעה בקרקע ובבנייה נאמדה ב-100 מיליון דולר, ולזה יש להוסיף הוצאות הריסה, תכנון, שיווק, מכירה, מימון וכלליות.

קופל ועופרי קנו לפני כשנתיים מגרש ל-310 דירות בלאס וגאס, במחירים נמוכים בהרבה, והדירות בבנייה. בסוף 2005 קנו, יחד עם חכמי, 129 דירות קטנות, ושילמו 93 אלף דולר לדירה, כולל קרקע.

סקר של חברת הנדל"ן המקומית "פתרונות שיווקיים", שפורסם בימים אלו בלאס וגאס, צופה ירידה מסוימת במכירת דירות בעיר, יחד עם המשך עליית מחירים. סטיב בוטפילד, אנליסט בכיר של החברה, מעריך, כי מכירת הדירות בלאס וגאס תפחת ב-8% בחודשים האחרונים של 2006, אך יחד עם זה תימשך עלייה מתונה במחירים, בעיקר בשל מחסור בדירות גדולות.