הטילטולים שעברה התוכנית "בנות" שתעלה ביום ראשון לעונה שנייה ב"הוט 3", הם משל לכל מה שעוברת ושתעבור תוכנית טלוויזיה, ששמה לעצמה את המטרה הכמעט מפוקפקת להיות איכותית בישראל 2007.
למרות הקאסט המוצלח של העונה הקודמת והכימיה שהביאה לשיחה טלוויזיונית כנה, החליטו המפיקים לנער את השורות ולפתוח בסדרת ליהוקים חדשה, שאומנם הביאה כמה אייטמים חמים במדורי הברנז'ה, כולל ענבל גבריאלי, שבאה והלכה, אבל לא בטוח שתביא לעליית הרמה.
ב"הוט" מעבירים את שעת השידור מ-19:30 ל-22:00 - שעת לייט נייט תמיד טובה יותר לשיחה יותר פרובוקטיבית. הקאסט של העונה הנוכחית מונה את נועה בן-ארצי רוטמן, דנה ספקטור, רבקה מיכאלי, עדן הראל, ענת גורן, מירב בטיטו פריד, עינת שרוף ואנה אהרונוב. אלה יחליפו את הקאסט הקודם שבו היו, בין השאר, מיכל אנסקי, דנה ברגר, דורין אטיאס, גלי עטרי ומירי נבו. מבין המצטרפות החדשות נראה שבן-ארצי רוטמן (שנישאה לאחרונה), נכדתו של ראש הממשלה הנרצח, יצחק רבין, היא הבחירה המפתיעה, המסקרנת והמעניינת ביותר.
"הקאסט והקונספט של התוכנית קיבלו נופך עממי יותר", אומרת שלא לייחוס אחת הבנות המודחות של הקאסט הקודם. "הביאו נשים חזקות ודעתניות יותר, אבל חסר הפן היותר גבוה, האינטלקטואלי, שאנחנו ייצגנו אותו. הם פשוט הפכו את כל העניין להיות פופוליזם צרוף. האליטיזם של שיחת בנות שפויה לא מתאימה להם. הם רוצים יותר צהוב".
הבטן הענוגה של נשות הקאסט הקודם מלאה, אבל כל אחת מהן ממלאה את פיה בכוס מים מינרליים והן סופרות עד עשר לפני שהן פותחות את הפה. שוק הטלוויזיה קטן ולא כדאי לשרוף קשרים ובטח לא עם "הוט", אחד הגופים הגדולים והחזקים במדיה.
בכל זאת יש כמה שמוכנות לדבר, לא בעילום שם. גלי עטרי: "היו כל מיני סיבות שעזבתי. אני עובדת על תקליט חדש והעיסוק בטלוויזיה גזל לי הרבה זמן. הבנתי, שהם רוצים בחורות יותר צעירות. בעונה הקודמת היה מאוד כיף. היה חיבור מעולה. מאז התחלפו אנשים ב'הוט' וכל מערכת השיקולים השתנתה".
מיכל אנסקי: "אני עסוקה בלעשות דברים אחרים. הרעיון של התוכנית בעונה הראשונה היה לאפשר איזושהי במה לנשים לדסקס בענייני השעה, בלי שום קשר להיותן נשים. בין הבנות היו רגעי קסם ממש. לא פעם ישבתי בפאנל ורעדו לי הברכיים, כי אנשים באו ודיברו מהבטן.
"שועלות ותיקות כגלי עטרי ורבקה מיכאלי הירשו לעצמן לפתוח את הקרביים, גם מירי נבו, שבאה מהמקום של עבודה עם גברים ועוד אחד כמו אלי אילדיס מערוץ הספורט. כולנו פתחנו את סגור ליבנו מול המצלמה, הפכנו לממש חברות, שנפגשות ומדברות על הכול".
" אז אם זה היה כל כך טוב, למה לשנות?
"לא יודעת. השאלה הזו סתומה גם עבורי. כל מה שאני יודעת, שהפכנו למשפחה. אני סקרנית לראות מה יהיה בעונה הנוכחית ושיהיה להן בהצלחה, ואני לא אומרת את זה במרירות, ממש לא, אבל, אני מודה, חבל לי שאני לא ממשיכה".
דנה ברגר: "למה אני לא שם? כי אני עסוקה בדברים אחרים, וגם כי לא קראו לי. החליפו את כל הקאסט, מלבד דנה ספקטור ורבקה מיכאלי. בשבילי זה היה דובדבן שנהניתי ממנו - ונגמר".
את השינויים בקאסט ניתן לייחס לשינויים הפרסונליים שנעשו במחלקת התוכן של "הוט": לנעלי מנהלת הפיתוח נכנסה טלי גורן, שהכתיבה קווים אחרים. מקורות בכירים בהפקת התוכנית יודעים לספר על ויכוחים סוערים בין גורן לבין מפיקת התוכנית, איילת הראל, שלא רצתה את הקונספט "הצהוב", שגורן משכה אליו.
גורם בכיר בהפקה: "בעוד ב'גשם תקשורת', חברת ההפקות, ראו בעיני רוחם תוכנית שתיתן תשובה אינטליגנטית ל'לונדון וקירנשבאום' למשל, ב'הוט' רצו אופרה ווינפרי , קליל ומציצני".
"ב'הוט' רצו להחליף את הבנות, אנחנו לא רצינו", אומרת נורית קידר, יוזמת התוכנית. "היה לנו הסכם ל-52 תוכניות, וזה כבר תפס כיוון, ואז אמרו לנו, שרוצים לשנות את הקאסט. טלי גורן החליטה שמחליפים את כל הבנות כולל את העורכת ומעבירים את הרצועה לשעות הלילה, ושהכיוון צריך להיות יותר קליל ולא ידונו בנושאים ברומו של עולם. בקיצור, צריך לעשות טסטים וחצי קיץ העברנו בטסטים עד שהגענו להחלטה. אני רציתי שיישבו בנות שיש להן מה להגיד מהפוינט אוף וויו שלהן - גם על מה שמעניין אותן וגם על נושאים אקטואליים. אבל משכו את זה לכיוונים אחרים".
לפי מקורות בתעשייה המימון לתוכנית, כ-4000 דולר נעשה באמצעות תוכן שיווקי על-ידי "פרוקטור אנד גמבל" ("אלווייז") ו"מטרנה". האם זו הסיבה לתכנים הקלילים יותר? המפיקה איילת הראל טוענת שאין קשר: "השיקולים שלנו מקצועיים. רצינו ליצור תוכנית בידור ולמצב את הבנות כמי שיכולות לדבר על כל נושא - ולאו דווקא ברמה של שיחת בנות על נושאים קלאסיים כפי שהיא נתפסה בעונה שעברה. אני חושבת שבסך הכול הצלחנו בעונה הראשונה, אבל תמיד יש רצון להשתכלל".
" הצלחתם להביא לכימיה בין הבנות, אז למה החלטתם להחליף את הקאסט?
"זה נעשה בהחלטה משותפת עם 'הוט', בין השאר מכיוון שהייתה החלטה לעבור לעשר בלילה. השעה הקודמת שבע וחצי, היא שעה יותר מגאזינית. רצינו לרענן את הקאסט, לא בגלל שלא אהבנו את הבנות של הקאסט הקודם. כולן היו נהדרות ואני ביחסים נהדרים עם כולן.
"אני גם לא מרגישה, שבנינו קאסט שפונה למכנה המשותף הרחב ביותר. חלק מהקאסט הוא בלתי צפוי. לקחת מישהי כמו נועה בן ארצי זה לא עממי, וגם מירב בטיטו פריד, שהיא עיתונאית ולא מוכרת. לקחת את עדן הראל יש בזה הרבה חן. במהלך שלבי הליהוק בחנו את היכולת של כל אחת לדבר ולרדת על עצמה מול המצלמה. בגדול, אני לא חושבת שיש הבדל באיכות בין הקאסט של העונה שעברה לקאסט של העונה".
" בכל זאת נודע לנו שהיו חילוקי דעות ביניכם לבין אנשי "הוט".
"תראי, כל אחד רואה דברים אחרת ולכולם יש סטיגמות וסטריאוטיפים על אנשים. אני גאה בקאסט הקודם ובזה שנבחר. לא מדובר בכיפוף ידיים. היו ויכוחים, נכון, שנבעו מאיכפתיות ומהרצון להצליח".
איילת הראל אופטימית: בגלל השעה המאוחרת יחסית, שבה תשודר התוכנית, שינינו גם את התפאורה, האווירה תהיה יותר משוחררת הבנות יהנו ואני מבטיחה שכל לילה יהיה פרובוקטיבי ונועז".
את תגובתה של טלי גורן לא הצלחנו להשיג. מ"הוט" נמסר: "בנות" חוזרת כרצועת לייט נייט אינטליגנטית, שנונה וסקסית. חלק מהשינויים שנעשו במסגרת המעבר ללילה כללו את רענון הקאסט, אשר כולל עיתונאיות מנוסות ושנונות לצד זמרות ונשות טלוויזיה אהודות. ביחד נוצר תמהיל נשי מורכב ולא צפוי, כמו החיים. 'הוט' ממנת את עלות התוכנית ואת הבאתה לשידור". "
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.