רפי גינת, עורך "ידיעות אחרונות", יעזוב את תפקידו בתוך ימים ספורים, כשנה לפני תום החוזה המקורי. ההודעה הסופית התפרסמה, לאחר שהבוקר (ב') הגיע גינת להסכמה עם מו"ל העיתון, ארנון מוזס, על הפרישה. גורמים המקורבים לגינת הבהירו כי הסיכום על פרישתו נעשה לבקשתו של גינת.
לפני כשלושה שבועות פורסם ב"גלובס" כי גינת עשוי לעזוב את תפקידו כעורך העיתון הגדול במדינה, בתום שנתיים בלבד בתפקיד. גינת סירב להתייחס אז לדברים, ובשיחות עמו אף הכחיש אותם. במקביל לתפקידו כעורך "ידיעות אחרונות", ממשיך גינת להוביל את התוכנית "כלבוטק", המשודרת בזכיינית ערוץ 2 רשת. עד לכניסתו לתפקיד עורך "ידיעות אחרונות" היה גינת העורך והמפיק הראשי של התוכנית.
באחרונה הוזכר שמו של גינת כמועמד מוביל לתפקיד מנכ"ל חברת החדשות של ערוץ 2, והוא נתפש כמי שמקובל על רוב בעלי המניות בערוץ. אבל דווקא בתוך ועדת האיתור נקלע מינויו לקשיים, לאחר שחלק מחברי הוועדה דרשו שגינת יעזוב את תפקידו ב"כלבוטק" עם מינויו לתפקיד מנכ"ל חברת החדשות.
גינת מצדו, מסרב בתוקף לוותר על "כלבוטק", שאיתה הוא מזוהה כבר יותר מ-25 שנה. לפי שעה לא ברור מה תחליט בסופו של דבר ועדת האיתור. מועמדים אחרים שנבדקים הם: עורך Ynet, יון פדר, מפקד גלי צה"ל, אבי בניהו, שמוליק שם טוב ומשה שלונסקי.
גינת מונה לתפקיד עורך "ידיעות אחרונות" לפני כשנתיים, והחליף את העורך הוותיק של העיתון, משה ורדי. עם כניסתו לתפקיד, לאחר חודשים ארוכים של משא ומתן בינו לבין מוזס, אמר גינת כי "עורך 'ידיעות אחרונות' זה אחד התפקידים האחראיים והחשובים ביותר בתקשורת הישראלית ואני נלהב לקראת הכניסה שלי לתפקיד". גינת סירב להתייחס היום לפרישתו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.