הרפורמה להסדרת ענף הליסינג של משרד התחבורה שתיחתם בקרוב, צפויה ליצור גל של מיזוגים בענף ורכישות של חברות ליסינג קטנות ובינוניות על ידי חמש חברות הליסינג הגדולות. כך מעריכים בכירים בענף הרכב.
הרפורמה, שפרטיה המלאים טרם פורסמו, צפויה על פי הערכות לכלול שורה של דרישות להוכחת איתנות פיננסית ודרישות של שירות ותחזוקה לכלי הרכב כתנאי לקבלת רישיון לעיסוק בליסינג. אלה יגדילו משמעותית את היתרון התחרותי של החברות הגדולות, שכבר עומדות כיום ברוב הדרישות. לעומת זאת, חברות ליסינג קטנות ובינוניות עם ציים של כמה מאות כלי רכב עד אלפים בודדים יחויבו לבצע השקעות הון נרחבות וארגון מחדש, שיעמידו בספק את הכדאיות של תפעולן.
בתוך כך, הודיעה היום (ד') לשכת שר התחבורה כי השר שאול מופז חתם על שורה של תקנות שיכנסו לתוקף בקרוב המסדירות את ענף הליסינג שהיה פרוץ עד כה. על פי התקנות החדשות, העיסוק בהחכרת רכב (ליסינג) יחשב כעיסוק בהשכרת רכב ויחיל על חברות הליסינג את התנאים והחובות החלות על חברות השכרת רכב.
בהודעה של לשכת השר נמסר כי רכב ליסינג יחויב במעבר "טסט" גם בשנה הראשונה לעלייתו על הכביש, בדומה לרכבי השכרה. עד כה חויב רכב הליסינג ב"טסט" רק לאחר שנתו השנייה. בנוסף, בכל רישיון רכב ליסינג תצוין הערה כי הרכב הוא "רכב השכרה-החכר". זאת בשונה מהמצב הקיים היום לפיו המידע הנמסר לקונה תלוי במידע שמספק לו בעל הרכב. לדברי השר, הדבר יוביל לשקיפות גדולה יותר, יכולת להשפעה על מחיר הרכב בעקבות איתור הבעלויות הקודמות שלו ובכך, יצמצם את מעשי ההונאה.
בכירים בחברות הליסינג הגדולות הביעו סיפוק מהרפורמה וטענו כי היא "תעשה סדר בענף" ותמנע את תופעת השירות "החאפרי" של חברות קטנות. על פי הערכות בענף, נתח השוק המצטבר של חברות הליסינג הקטנות, שאינן משתייכות לחמש החברות הגדולות - ניו-קופל, אוויס, אלבר, אלדן והרץ - עומד כיום על 15% עד 25%. מדובר בפוטנציאל משמעותי להתרחבות עבור החברות הגדולות בענף, שניצבות כיום בפני שוק רווי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.