בית ההשקעות דויטשה בנק מפרסם היום סקירה כלכלית מיוחדת על המשק הישראלי, בו הוא מחמיא לישראל ומכנה את הכלכלה המקומית "היציבה ביותר מבין השווקים המתעוררים". לדברי האנליסטים, "הצמיחה הכלכלית יציבה, עול החוב ירד והמטבע הלאומי תחרותי".
בדויטשה בנק מציינים לחיוב את היציבות של כלכלת ישראל חרף העובדה שאין ברשותה אוצרות נפט, ולמרות זאת היא צפויה לרשום שיא בעודף התקציבי ב-2007. "הגירעון המסחרי מצטמק למרות התנאים המחמירים של המיצוב המסחרי", אומרים האנליסטים, ומדגישים כי גם אם מנטרלים את הסיוע שמקבלת ישראל מארה"ב, עדיין יש לישראל עודף תקציבי.
החוב של ישראל ירד מרמות של יותר מ-100% מהתוצר באמצע שנות ה-90 לרמות של 86% מהתוצר בסוף 2006, וזאת הודות למשמעת הפיסקאלית בה נוקטת ישראל. לדברי האנליסטים, "למרות ההשלכות הפיסקאליות של מלחמת לבנון השנייה בקיץ שעבר, אשר עשויות להעמיק את עול החוב מעט השנה, המגמה הכללית היא ירידה של החוב".
בהתייחסם למדיניות המוניטרית, אומרים האנליסטים כי הריבית במשק הישראלי צפויה להיוותר ברמה של 3.5% ולא להשתנות בזמן הקרוב. האנליסטים מאמינים שהאינפלציה בישראל תחזור לתחום היעד של בנק ישראל (1%-3%) עד הרבעון הרביעי, וזאת הודות ליציבות בשקל, אך מדגישים כי "העלאות ריבית עדיין רחוקות מאוד. למעשה, הריבית תישאר להערכתנו ברמתה הנוכחית עד 2008".
באשר לשערו של השקל מול הדולר, האנליסטים עדיין מחזיקים בדעה כי עד סוף השנה יעמוד שערו של המטבע האמריקני על 4.1 שקלים, וחוזרים על הערכתם כי "השקל עדיין זול".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.