500 ישראלים קנו דירה סמוך לקברו של הרבי מברסלב

יעד נדל"ני מעט שונה מתגלה בשנים האחרונות באוקראינה. הפעם אין המדובר בחברות ישראליות המקימים מגורים יוקרתיים ו/או מרכזים מסחריים מפוארים במדינה המתעוררת, אלא ב"נדל"ן רוחני". כ-13 אלף ישראלים ייצאו בשבוע הקרוב לאומן להשתטח על קברו של הרבי מברסלב ולשהות בתקופת הימים הנוראים בעיר. מספר דומה של חסידים יגיע גם משאר רחבי העולם היהודי. מחקר שוק שבוצע על ידי משרד הפרסום החרדי "גל-אורן BSD" מעריך שמדי שנה יש גידול של 3%-5% במספר הישראלים הנוסעים בתקופה זו לאומן.

מאיר גל מנכ"ל משותף במשרד מציין שבשנים האחרונות ישראלים רכשו למעלה מ-500 דירות באומן, דירות המשמשות להשכרה ואירוח הישראלים המגיעים לעיר וזאת לצד מאות תושבים מקומיים שמשכירים את דירותיהם. עקב הביקוש הגובר עלו בשנים האחרונות מחירי השכירות ל-200 דולר לדירה למשך 4-5 ימים, דירות שבדרך כלל מתארחים בהם חסידים ו"עולים לרגל" אחרים בשיטת "המיטה החמה".

מהמחקר עולה עוד ש-10% מהישראלים היוצאים לאומן אינם דתיים וביניהם גם ידוענים מוכרים (כמו דודו טופז) המצטרפים לטרנד שזוכה גם לכיסוי תקשורתי נרחב. מחירה של דירה באומן בגודל של 30 עד 40 מ"ר נע בין 5,000-9,000 דולר ודירות "פאר" יעלו 30 אלף דולר. גל מוסיף עוד שבמהלך חודש אלול מגיעים לאזור אומן מספר מתווכי דירות מהמגזר החרדי המכינים מראש סטוק של דירות להשכרה.