פרקליט המדינה, ערן שנדר, והיועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, החליט לגנוז את התלונות שהוגשו נגד ראש הממשלה, אהוד אולמרט, בעניין רכישת הבתים ברחוב שינקין בת"א ובשכונת נחלאות בירושלים. זאת, בשל היעדר תשתית מספקת להורות על חקירה פלילית.
פרשת הדירה בנחלאות פורסמה לראשונה בערוץ 10. לפי הדיווח, בנובמבר 96' מכרה משפחת אולמרט את הדירה ברחוב שילה 54 בנחלאות, שהיתה רשומה בטאבו על-שם עליזה אולמרט, לאיש העסקים היהודי-אמריקאי אורי הרקאם, בסכום מופרז של 650 אלף דולר. ואכן, הרקאם עצמו מכר את הדירה כעבור ארבע שנים בלבד בסכום הנמוך ב-200 אלף דולר מסכום הרכישה.
הרקאם היה מתורמיו של אהוד אולמרט, בעת שזה התמודד על ראשות עיריית ירושלים ב-93', ותרם למפלגתו 25 אלף דולר. פרשת הדירה בפרויקט "לב העיר" בפינת הרחובות שינקין ומלצ'ט בת"א פורסמה לראשונה ע"י העיתונאי יואב יצחק. האחרון טען, כי אולמרט שילם 320 אלף דולר על רכישת דירה בפרויקט היוקרה, למרות ששוויה מוערך בכ-100 אלף דולר יותר.
בעקבות חשיפת שתי הפרשיות פנה יו"ר עמותת אומ"ץ, אריה אבנרי, בדרישה לפתוח בחקירה פלילית. פרקליט המדינה הורה בשעתו לפרקליטות לקיים בדיקה ראשונית כדי לבדוק האם יש מקום להורות על פתיחה בחקירה פלילית. כפי שפורסם באחרונה ב"גלובס", בדיקת הפרקליטות ארכה למעלה משנה.
שלוש חקירות
בתשובה ששיגר לעמותת אומ"ץ סגן פרקליט המדינה, עו"ד יריב רגב, הוא חושף כי באחת העסקאות אף נערכה בדיקה משטרתית. "לאחר עיון בתלונה ובדיקה מקדמית, לרבות בדיקה משטרתית בנוגע לאחת העסקאות, הגיע פרקליט המדינה, על דעת היועץ המשפטי לממשלה, לכלל מסקנה כי אין בתלונה תשתית מספקת המגבשת חשד המצדיק פתיחה בחקירה פלילית". רגב ציין, כי על פרשת הדירה בשכונת נחלאות חלה ממילא התיישנות.
בכך, למעשה, הסתיימו ההכרעות הראשוניות בכל פרשות אולמרט, ואין כיום תלונה נוספת שטרם הוכרע האם יש מקום לפתוח בחקירה בגינה.
נזכיר כי נגד אולמרט מתקיימות שלוש חקירות משטרה. הראשונה בפרשת מכירת גרעין השליטה בבנק לאומי, שם הסתיימה החקירה והתיק ממתין לסיכום החוקרים והעברתו להכרעת הפרקליטות. חקירה נוספת נוגעת למכירת הבית ברחוב כרמיה, והיא מצויה בשלב התחלתי.
החקירה השלישית נוגעת לפרשת התמ"ת, והיא מהווה למעשה אוסף של 4 פרשות שונות שאוחדו משום שהן קשורות לתקופה בה כיהן אולמרט כשר התמ"ת: מינויים פוליטיים ברשות לעסקים קטנים; פרשת מרכז ההשקעות (עו"ד אורי מסר); הענקת הטבות באמצעות גופים הכפופים למשרד התמ"ת.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.