ועדה משותפת של שני בתי הקונגרס בוושינגטון אישרה אתמול (ד') חבילת סיוע בסך 155 מיליון דולר לפרויקטים ישראליים להגנה מפני טילים, ובכללם החץ וקלע דוד.
הסכום גבוה ב-17 מיליון דולר מהסכום שיועד לפרוייקטים אלה בשנת הכספים 2007 וב-75 מיליון דולר מההצעה המקורית של הבית הלבן.
חבילת הסיוע היא חלק מהצעת חוק התקציב של משרד ההגנה לשנת הכספים 2008. הצעת החוק טעונה אישור של מליאות שני הבתים, אך אין ספק שהאישור יינתן. היא תוגש לנשיא בוש בקרוב והוא צפוי לחתום עליה לפני סוף נובמבר, לקראת ועידת אנאפוליס, אם אכן תיערך.
כמו בכל שנה, חלק הארי של הסכום, 98 מיליון דולר, יוקדש לתכנית החץ, כדלקמן: 37 מיליון דולר להמשך הייצור המשותף של החץ בפסי ייצור של בואינג ותע"א, ו-61 מיליון להמשך פיתוח החץ.
בביקור בוושינגטון, באוקטובר, אמר שר הביטחון, אהוד ברק, כי ארה"ב וישראל הסכימו לשפר את יכולות החץ כדי שיהיה מסוגל ליירט טילי אויב ברום גבוה יותר מזה שפתוח לדור הנוכחי של המערכת. הדור החדש של החץ, בלוק 3, יוכל למעשה ליירט טילים שמגיעים מהחלל. עוד קודם לכן דווח בעיתונות המקצועית, כי תע"א החלה לעבוד על תכנון חץ 4.
בחבילת הסיוע נכללים גם 37 מיליון דולר להמשך פיתוח מערכת קלע דוד, ליירוט טילים בטווחים שבין 40 ל-250 ק"מ (כמו הקטיושות שנתו על ישובי הצפון במלחמת לבנון השניה). לפי הערכות של אנשי מקצוע, תיכנס המערכת לשלב מבצעי בעוד כשש שנים. עוד 20 מיליון דולר בחבילה מיועדים לתכנון ופיתוח של מערכת ליירוט טילים בגובה רב.
למעשה, הסוכנות הפדרלית להגנה מפני טילים, גוף של משרד ההגנה האמריקני, החליטה כבר בפברואר השנה להאריך בחמש שנים את מימון תכנית השדרוגים והניסויים המשותפים של מערכת החץ. גורמים ישראליים אמרו אז לגלובס, כי זה הישג משמעותי לתכנית החץ וביטוי להכרה של ארה"ב בטכנולוגיה של המערכת וביכולותיה. בכל זאת, הארכת מימון החץ, כמו כל יזמת תקצוב של הממשל, טעונה אישור של הקונגרס.
כפי שקרה בשנים קודמות, לא זו בלבד שהמחוקקים סמכו ידם על הארכת המימון, אלא שהם הגדילו ההקצבה המבוקשת.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.