בריטיש ישראל מוכרת להראל את בית הקריסטל בר"ג תמורת 200 מיליון שקל

בריטיש רכשה את הבניין לפני כחצי שנה; דיווחה על רווח הון של 44 מיליון שקל

בריטיש ישראל, שבידי איל הנדל"ן הבריטי-יהודי ליאו נואי נועלת את העסקאות הגדולות של שנת 2007 עם מכירת בית הקריסטל במתחם בורסת היהלומים ברמת גן, תמורת 200 מיליון שקל לחברת הראל ביטוח. בכך תרשום בריטיש ישראל רווח הון של 44 מיליון שקל מהמכירה (לפני מס והוצאות נלוות), לאחר שהנכס נרכש על ידי החברה ביולי תמורת 155 מיליון שקל.

בריטיש ישראל, הנחשבת לחברת הנדל"ן הגדולה בתחום הקניונים והמרכזים המסחריים, הודיעה היום על מכירת הנכס אותו רכשה לפי תשואה של 7.5%, וכולל 11.8 אלף מ"ר של משרדים להשכרה (בתפוסה של 100%) המשתרעים על פני 9 קומות ו-380 חניות תת קרקעיות.

בשנה האחרונה הניב הנכס הכנסות מוערכות (NOI) של כמעט 12 מיליון שקל. מלבד השוכרים ה"מסורתיים" באזור- משרדי עורכי דין ורואי חשבון, בבניין ממקומות גם 4 שגרירויות (ביניהן, אוסטריה ובלגיה). הראל ביטוח ממשיכה בכך את גל הרכישות שלה בר"ג. לפני שבועיים רכשה הראל 5 קומות ו-140 חניות בבית הראל, מרחק מאות מטרים מבית הקריסטל. בכך רכשה הראל את מלוא הזכויות של חברת נכסים ובנין בבית הראל (6,000 מ"ר) מקבוצת IDB שבשליטת נוחי דנקנר תמורת 114.4 מיליון שקל.

עמיר בירם, מנכ"ל בריטיש ישראל, אמר כי, "העסקה מבטאת את המומחיות של החברה בניצול הזדמנויות עסקיות לרכישה ומכירה של מבנים איכותיים תוך יצירת ערך לבעלי המניות. את בית הקריסטל רכשנו לפני כחצי שנה והוא רשום בספרי החברה בעלות של 155 מליון שקל".

בריטיש ישראל הגדילה משמעותית את מצבת הנכסים שלה מאז הנפקתה. מתחילת 2007, הייתה החברה מעורבת בעסקאות לרכישת נכסים בהיקף של 2 מיליארד שקל. ביניהן, רכישת קניון לב אשדוד, רכישה 50% הנותרים בקניון רחובות מידי אמות (ב-410 מיליון שקל), רכישת 33.3% ממתחם איקאה בנתניה ועוד.