אהרון שקד זה כבר לא רק 888. אחד מבעלי השליטה בענקית ההימורים המקוונים מתחיל בחודשים האחרונים להיות מזוהה עם חברות אחרות, ולאו דווקא כבעל שליטה. אחת מהן היא חברת גילוי התרופות כן-פייט, הנסחרת בשוק ההון המקומי. שקד ובתו טל, נזכיר, הפכו לבעלי עניין בחברה לפני כשנה ושלושה חודשים, לאחר שהגיעו לאחזקה מצרפית של 6.4%.
מבדיקת "גלובס" עולה כי שקד לא הסתפק באחזקה לעיל והפך לאחרונה לבעל העניין הכי גדול בחברה, תוך שהוא מכפיל אחזקותיו (יחד עם בתו) בהון החברה (ובזכויות ההצבעה) לרמה של 12.6% בהשקעה מוערכת של 6-7 מיליון דולר.
נכון להיום, יתר בעלי העניין בחברה הם קבוצת גיזה (10.1%) בראשות זאב הולצמן; קבוצת יוזמה (8.3%); אסנד טכנולוגיות (8.3%) וקרן ויטה לייף (5.7%). פנינה פישמן, מייסדת ומנכ"לית החברה, מחזיקה רק ב-0.1% מההון (לא כולל אופציות). שיעור ההון הצף בחברה הוא 54.7%.
שקד, כפי שזה נראה כרגע, מאוד מאמין בעתיד החברה והשילוב בין אמונתו לרמת המחירים הנוכחית של המניה, יוצרים עבורו הזדמנות השקעה. לפי ההערכות, שקד לא יסתפק בשיעור האחזקה הנוכחי וינצל את רמות המחירים הנוכחיות להמשך הגדלת אחזקותיו בחברה, ואולי אף לרמה של 20%, אך לא מעל 25%. כזכור, חוק החברות בישראל מגדיר "דבוקת שליטה" כמניות המקנות 25% או יותר מכלל זכויות ההצבעה של האסיפה הכללית, ומגביל בעל מניות שרוצה להפוך לדבוקת שליטה (בחברה כמו כן-פייט, בה אין דבוקת שליטה) בביצוע הצעת רכש מיוחדת למינימום 5% נוספים מהון המניות. שקד, ככל הידוע, אינו מעוניין להשקיע מעבר לאמור.
הניסוי לא צלח
כן-פייט, המפתחת תרופות לתחום המחלות הדלקתיות והסרטן, הוקמה על בסיס מחקריה של פרופסור פנינה פישמן, שגם ממנכ"לת אותה. פישמן, אגב, מצויה ביחסים טובים עם שקד, בדומה ליחסיו של האחרון עם יתר בעלי העניין בחברה.
לכן-פייט יש כיום שתי מולקולות המצויות בניסויים קליניים: ה-CF101 הנמצאת בשלב IIb של הניסויים לטיפול בדלקת מפרקים שגרונית ובשלב II לטיפול במחלת עין יבשה ופסוריאזיס; וה-CF102 הנמצאת בשלב I של הניסויים ומיועדת לטיפול בסרטן הכבד ומחלות ויראליות של הכבד. כן-פייט היא אחת מבין מעט מאוד חברות ישראליות שהצליחו להביא תרופה לשוק משמעותי לקו הסיום בשלב IIb מול ה-FDA (הרשות למזון ותרופות האמריקנית) לבד, בלי להימכר ובלי להוציא את רוב פעילותה מישראל.
ולמרות זאת, בקיץ האחרון ספגה החברה אכזבה כאשר ניסוי שלב IIb שערכה בתרופת ה-CF101 השיג תוצאות שנויות במחלוקת. בניסוי לא הצליחה כן-פייט להראות כי התרופה מועילה לדלקת המפרקים השגרונית יותר מאשר תרופת דמה, וזאת לפי המדד העיקרי שנקבע מראש לניסוי.
גם תרופת הדמה השפיעה
כן-פייט טענה באותם ימים כי תרופת הדמה עצמה פעלה במקרה לשיפור הדלקת. הסבר שכזה נשמע לכאורה מופרך, אך לטענת החברה, בדיקות ראשוניות שערכה בתרופת הדמה בחיות, רמזו כי אכן יש לה השפעה שכזו. בימים אלו עורכת החברה שלב IIb נוסף, בלי אותו מרכיב בפלצבו שכן-פייט מאמינה שמיסך את התוצאה.
כך או אחרת, הצורך לחזור על שלב IIb של הניסוי, בלי להתעלם מהשקעה הכספית הכרוכה בכך והבלבול שנוצר בקרב המשקיעים, כמו גם המומנטום השלילי בשווקים, לא הועילו למניית החברה, שנסחרת כעת לפי שווי שוק של 42 מיליון דולר, ירידה של 41% בשנה האחרונה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.