טעים להכיר

לחמים מוכנים שכדאי להתיידד איתם

למי שבכל זאת מתעצל להכין לחם מהיר בבית, או למי שמעדיף לחמי שמרים מושקעים במיוחד, ההיצע היום גדול מפעם. על כל צעד ושעל תמצאו מאפייה קטנה ואיכותית, שבה יושב אופה שזה עתה חזר מארצות הקור ומכין לחמים טריים ומושקעים, בתנורי עצים, בטאבונים ובמה לא. למשל:

האופה נועם בבילה מלחם טאטי, בדרך השלום בגבעתיים, מציע לחם חדש מופחת קלוריות מחיטה מלאה, המכיל גם חיטה מעוכה, סובין, סיבים תזונתיים ומחמצת שיפון. 18 שקל לכיכר.

בפטיסרי מזרין (רח' משכית בהרצליה פיתוח, רח' גורדון ומונטיפיורי בתל אביב) מציעים את לחם הבית, העשוי משיפון, חיטה מלאה, דגנים, אגוזים ותבלינים ב-18 שקל לכיכר, וגם חלת בריוש עם קרם שקדים אפוי וצימוקים ב-22 שקל.

מאפיית השלום מאור יהודה משיקה סדרת לחמים מקמח שיפון מלא, ולחם מחיטה מלאה, ללא תוספות של שמרים וסוכר, בלישה ידנית ובשימוש בתנורים ייחודיים, המקנים ללחמים טעם עשיר ואותנטי. 12 שקל לכיכר (להשיג בכל רשתות השיווק).

לחם שיפון רוסי משובח במיוחד - "נבסקי" של מאפיית דואט מאשדוד. נמכר לא פרוס, עטוף בשקית נייר. נפרס דק מאוד ולא מתפורר. 9 שקלים לכיכר (להשיג בחנויות רבות בגוש דן).