איל הנדל"ן הישראלי יגאל אהובי, מנהל מגעים למכירת שלושה בנייני משרדים שמושכרים לענקית התקשורת דויטשה טלקום בגרמניה, תמורת 270 מיליון אירו (1.44 מיליארד שקל).
אהובי רכש את הבניינים לפני כשנתיים יחד עם משקיעים פרטיים תמורת 250 מיליון אירו. חוזי השכירות עם דויטשה טלקום נחתמו לתקופה של 15 שנה בדמי שכירות שנתיים של 80.8 עד 102.9 ליש"ט למ"ר. מדובר בבניינים בערים בון, מינסטר ודראמשטדט, שמניבים הכנסות בסך 15.16 מיליון אירו בשנה מדמי שכירות.
פניות של מספר גופים
לפני כשבועיים, מינה אהובי את חברת ייעוץ הנדל"ן קושמן אנד וייקפילד ואת משרד שמאי המקרקעין בארס פריר-סמית' לשם מכירת הנכסים. ל"גלובס" נודע, כי הכוונה למכור את הנכסים מגיעה בעקבות פניות של מספר גופים שהציעו לאהובי למכור את הנכסים. המגעים נמצאים כעת בשלבים ראשוניים.
לפני שלוש שנים העביר אהובי את התמקדותו מנדל"ן בבריטניה לנדל"ן במרכז אירופה, על מנת להפיק את המירב מהארביטראז' הרחב יותר בין תשואה לריבית. אולם השנה חזר אהובי להשקעות בבריטניה כשרבד, החברה שבשליטתו, רכשה לפני חודשיים מחברת יזמות הנדל"ן הגדולה בריטיש לאנד, 70% מפארק הקניות קולן ואלי בווטפורד, תמורת 45 מיליון ליש"ט (303 מיליון שקל). רבד חתמה על העסקה באמצעות חברה בת זרה וחלקה בעסקה הסתכם ב-31.5 מיליון ליש"ט (201 מיליון שקל).
כמו כן, בסוף מארס התמודד אהובי על רכישת חנויות עשה זאת בעצמך של לרשת B&Q הבריטית, תמורת 175 מיליון ליש"ט. לפני שנתיים רכש אהובי יחד עם היזם האירי דרק קווינלן 47 בתי מלון של מריוט תמורת 1.1 מיליארד ליש"ט.
לפני כשבועיים גם חברת אלקטרה נדל"ן וחברת קמור אירופה מכרו את זכויותיהן בשמונה נכסים מניבים שמושכרים ברובם לדויטשה טלקום בברלין שבגרמניה לפי שווי של 75.5 מיליון אירו (402.4 מיליון שקל). הבניינים, שחלקים מהם מושכרים גם לחברת הדואר דויטשה פוסט, נמכרו לקרן השקעות אירופאית. בקבוצת אהובי סרבו להגיב לידיעה. *
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.