מקפיאים ומקצצים: כ-41 מפעלי תעשייה הקפיאו את השכר במחצית הראשונה של 2008

זאת מתוך 100 מפעלים שנסקרו ע"י התאחדות התעשיינים ; בשל התחזקות השקל, 56% מהמפעלים קיצצו במחצית הראשונה בשעות נוספות ומשמרות, ו-58% ייאלצו לעשות זאת במחצית השנייה של השנה

מקפיאים ומקצצים: כ-41 ממפעלי התעשייה בסקר (שכלל כ-100 מפעלים) הקפיאו את השכר במחצית הראשונה של 2008, בשל התיסוף וכ-42 מפעלים נוספים יאלצו לעשות כך במחצית השניה של השנה. כך מסר רובי גינל, ראש אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים בהסתמכו על בדיקה שערך האגף בקרב יותר מ-100 חברות תעשייה ומפעלים.

מהבדיקה מתברר, כי לא נמצא כמעט הבדל בשיעורי החברות שהקפיאו שכר במחצית הראשונה של השנה בין ענפי ההיי-טק לענפי התעשייה המסורתית. לעומת זאת, במחצית השניה של השנה יאלצו 50% מחברות ההיי-טק להקפיא שכר, זאת בהשוואה ל-48% מחברות התעשייה המסורתית.

גינל מציין, כי בשל התיסוף, 56% מהמפעלים דיווחו כי הם קיצצו במחצית הראשונה של השנה בשעות נוספות ומשמרות ו-58% יאלצו לעשות כך במחצית השניה של השנה.

מבדיקה ע"פ ענפים עולה , כי 56% ממפעלי התעשייה המסורתית שנסקרו קיצצו במחצית הראשונה של השנה בשעות נוספות ובמשמרות, זאת בהשוואה ל-50% בענפי ההיי-טק. במחצית השניה של השנה יאלצו 67% ממפעלי התעשייה המסורתית לקצץ בשעות נוספות ובמשמרות, זאת לעומת 50% ממפעלי ההיי-טק שיאלצו לעשות כך בהמשך.

גינל מציין כי מהבדיקה עולה כי בשל התיסוף, 31% ממפעלי התעשייה הקפיאו או צמצמו תקציבי רווחה, במחצית הראשונה של השנה. 37% יאלצו לעשות כך במחצית השניה של השנה.

אך בעוד ש-58% מחברות ההייטק צמצמו או הקפיאו במחצית הראשונה של השנה את תקציבי הרווחה; בקרב התעשייה המסורתית עשו כך רק 11% מהמפעלים. למחצית השניה של השנה יאלצו 50% מחברות ההיי-טק לצמצם או להקפיא את תקציבי הרווחה, זאת בהשוואה ל-26% בקרב התעשייה המסורתית שיאלצו לעשות כך.