עכשיו זה רשמי - גאידמק מוכר את כל אחזקותיו בבורסה. החברות הציבוריות שבשליטת גאידמק הודיעו שהוא העניק ייפוי כוח לעורך הדין, ד"ר יוסי שגב, למכירת כל המניות שברשותו בחברות אוסיף , אמריס אגח א , ויליפוד וגילאון . בנוסף, לשגב ולחמשת עורכי דין ממשרדו יש סמכות בלתי חוזרת למנות ולפטר בעלי תפקידים בחברות, להצביע באסיפות, לקבל אשראי ממוסדות פיננסיים, לחתום על כל מסמך וליצור כל התחייבות בגין אותן חברות.
האחים ויליגר טוענים שההסכם עם שגב עומד בניגוד להסכם ההלוואה של 76 מיליון שקל שחתמו עם גאידמק, רק לפני שבוע. במסגרת ההסכם שועבדו מחצית מאחזקותיו של גאידמק בויליפוד, גילאון ואמריס, והוסכם על מינוי של דירקטורים באמריס וגילאון, מטעם ויליגר.
עורך הדין שגב, שרק לאחרונה החל להעניק את שירותיו לגאידמק על רקע התביעה שהגיש נגדו אורי שני, הפך תוך זמן קצר לאחד האנשים החזקים והמשפיעים ביותר בסביבתו הקרובה. בראיונות שהעניק לתקשורת בשבוע האחרון התלונן שגב על היחס שקיבל גאידמק בישראל בנוגע לעסקיו, שגרם לו להחליט עקרונית להפסיק לעשות כאן עסקים.
עם זאת, המהירות של ביצוע העסקאות, הדחייה בתשלום החוב לגמול והלחץ מכיוון בנק מזרחי-טפחות, משדרים אולי סיבה אחרת של מצוקת מזומנים. בשבוע שעבר גאידמק טען כי הוא מעדיף למכור את עסקיו בישראל, בגלל כניסתו לפוליטיקה והעדפתו להימנע מניגוד עניינים.
הידיעה היום על מכירת החברות, באה בהמשך לידיעה מיום חמישי בערב של חברת אוסיף לבורסה, על כך שבעל השליטה בה מנהל משא ומתן למכירת השליטה. בחודשיים האחרונים הכחיש גאידמק כי הוא מנהל משא ומתן למכירת אוסיף, אך ציין כי יש מתעניינים בחברה וחלקם רוצים לרכוש אותה ללא חברת הבת ארנסון.
בחודש מארס השנה השלימה אוסיף את רכישת השליטה (90%) בארנסון, המתמחה בעבודות תשתית, תמורת 145 מיליון שקל. ארנסון היא חברה קבלנית וסובלת בשנה האחרונה מהתייקרות חדה של חומרי הגלם, הגורמת לשחיקה ברווחים.
עסקה נוספת שביצעה אוסיף בעידן גאידמק ומעכבת כעת את מכירתה, היא רכישת קרקע ברוסיה מחברה שבשליטתו תמורת 100 מיליון דולר. אוסיף כבר העבירה לגאידמק 30 מיליון דולר במזומן והיתרה תשולם בהמשך.
שקיעת "מניות גאידמק"
גם ביתר החברות שרכש גאידמק המצב לא האיר פנים מאז כניסתו: ויליפוד סגרה פעילות בארה"ב וגילאון רשמה ירידה בהכנסות והפסדים, על רקע המשבר בשוק ההון כמו יתר בתי ההשקעות. אמריס נפגעה מעליית מחירי הדלק ומשבר הנדל"ן בארה"ב.
לגבי אמריס נציין שבתקשורת הרוסית פורסם אתמול כי חברת KNEFT, חברה פרטית הנמצאת בשליטתו של גאידמק, העניקה הלוואה בסך של 12.2 מיליון שקל לאמריס. ההלוואה ניתנה לתקופה של שנה והריבית עליה היא 10%. אחזקתה העיקרית של אמריס היא חברת פטרו גרופ (62%).
בשנת 2007 הכול נראה אחרת, כשגאידמק יצא למסע רכישות בבורסה התל-אביבית והשליטה בחברות נרכשה בפרמיה של למעלה מ-50% ממחיר השוק. המשקיעים רצו לקנות "מניות גאידמק", ואפילו חברות שהיו שמועות לגביהן על כך שגאידמק עשוי לרכוש אותן - זינקו בשיעור חד.
הנחת הבסיס - שאיש עסקים חובק עולם יכול למנף בקלות את הפעילות של חברה מקומית - קרסה ואיתה גם המניות של החברות שרכש. הבועה של אותן החברות נופחה, בעקבות שמועות שגאידמק ימזג לתוכן את הפעילות הפרטית שלו ברוסיה הכוללת ביצים, נדל"ן, דשנים ותקשורת.
מסוף 2007 הלכה ושקעה הפופולאריות של מניות גאידמק, והמשקיעים הפסידו את כספם. גם גאידמק הפסיד "על הנייר" כ-650 מיליון שקל, זאת כתוצאה מהעסקאות הכושלות שביצע. למשל, את חברת אוסיף רכש לפי שווי של כמיליארד שקל, והיום היא שווה 276 מיליון שקל בלבד. *
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.