זירת המט"ח: הדולר עלה ב-0.5% ושערו היציג נקבע ב-3.421 שקלים

האירו היציג נקבע מעל 5 שקלים - ירד בכ-0.1% ל-5.0215 שקלים ; איזי פורקס: הסחרור בשווקים הפיננסים בארה"ב החזירה את המשקיעים אל השקל ; "חוסר הבהירות לגבי "תוכנית ההצלה" וההגבלות על עסקאות המכירה בחסר, לא מספקות סיבה טובה להחזיק בדולרים" ; "משלם המיסים בארה"ב ישלם בממוצע 2300 דולר מכיסו על "תוכנית ההצלה"

המסחר במט"ח התנהל היום במגמה מעורבת, כשבשלב מסוים המטבע האירופאי חצה את רף ה-5 שקלים, ונסחר בירידה מול השקל. הדולר ברוב יום המסחר רשם התחזקות קלה מול המטבע המקומי, ומגמה מעורבת בזירת המט"ח הגלובלית מול המטבעות המובילים.

גם קביעת השער היציג שיקפה מגמה מעורבת, כשהדולר התחזק בעוד האירו נחלש מול השקל. אמש במסחר במט"ח היינו עדים לצניחה חופשית של המטבע האמריקני, מול השקל. עם קביעת השער היציג, הדולר צנח ב-1.9% ונקבע מעט מעל רמת ה-3.4 שקלים. מתחילת השבוע איבד הדולר 3.7%, ו-5.28% מתחילת החודש.

לאחר קביעת השער היציג, הדולר נסחר אף מתחת ל-3.4 שקלים. מנהל מחלקת המחקר באיזי פורקס אמר אמש ל"גלובס": "גם פישר לא יכול לעזור לדולר". אי הוודאות בשווקים הוסיפה לתת את אותותיה, ובשעות הבוקר נראה היה כי הדולר איים לפרוץ את רמת ה-3.4 שקלים לדולר; זו בדיוק הרמה בה לראשונה הודיע בנק ישראל על התערבותו במסחר במט"ח במארס, נזכיר.

בזירת המט"ח: הדולר עלה מול השקל ב-0.558% ושערו היציג נקבע ב-3.421 שקלים. האירו נחלש ב-0.109% ושערו היציג נקבע ב-5.02 שקלים.

e-trader: היחלשות הדולר - בין היתר בגלל מכירות מאסיביות של גופים מוסדים ומקומיים

היחלשות הדולר באה בעיקר על רקע היחלשותו בעולם, אולם אנו עדים גם . הגופים המוסדיים החוששים להשקעותיהם בעולם החלו מוכרים נכסים בחו"ל ואת התמורה המט"חית, מביאים ארצה ומוכרים.

הלקוחות המקומיים שהינם בעיקר יצואנים, צופים בהיחלשות הדולר בעולם ובהמשך התחזקות השקל בארץ, חוששים מהמשך המגמה ומוכרים את הכנסותיהן המטח"יות (למען יוכלו לשלם משכורות, מיסים מקומיים וכו') ואף רוכשים הגנות לעתיד מה שגם כן מביא היצעים לשוק ומחליש את המטבע האמריקני.

גם המשך רכישות בנק ישראל את הדולר הפסיקו להשפיע. השאלה היא מה יעשה בנק ישראל בעתיד? האם יחדל עם הרכישות אז ויותיר את השקל ללא עזרה ואת היצואנים והכלכלה חסרי אונים? בשיחות עם משקיעים וסוחרים, התחושה בשוק הינה ששער הדולר לא יכול להישאר ברמות אלו. רמת התמיכה 3.20 שקלים עשויה להישבר בהקדם. ואז מעניין לראות מה יעשה בנק ישראל.

Easy-Forex: הסחרור בשווקים הפיננסים בארה"ב מחזירה את המשקיעים אל השקל

הסחרור בשווקים הפיננסים בכלכלה האמריקאית מחזירה את המשקיעים אל השקל. חוסר הבהירות לגבי תוכנית ההצלה של משרד האוצר האמריקאי וההגבלות על אופי המסחר במניות רבות בוול סטריט לא מספקות סיבה טובה להחזיק בדולרים. מבחינה טכנית שבירת רמת התמיכה ב-3.43 מחזקת את המשך התחזקות השקל לעבר רמת התמיכה הבאה ב-3.33.

משלם המיסים בארה"ב ישלם בממוצע 2300 דולר מכיסו על תוכנית ההצלה בארה"ב. לא סכום זניח לאזרח האמריקאי הפשוט. לפחות כרגע נראה שיש רוב לתוכנית ההצלה אך אישור התוכנית באופן סופי עדיין לא ידוע.

פינוטק: היחלשות הדולר - בשל התמקדות המשקיעים בזירה העולמית אשר שם עלה הדולר ומשך משקיעים רבים להיכנס לפוזיציות לונג

הדולר נהנה מהמומנטום החיובי, אשר הגיע מעובדי הממשל האמריקאי האחראי לתכנון המדיניות, אשר דחפו את הקונגרס לא להשהות את האישור לחבילת ההצלה המתוכננת למערכת הפיננסית. הסיבה העיקרית להיחלשות הדולר, היא התמקדות המשקיעים בזירה העולמית אשר שם עלה הדולר ומשך משקיעים רבים להיכנס לפוזיציות לונג. נגיד הבנק המרכזי, סטנלי פישר הודיע כי בנק ישראל מוכן לקחת צעדים בכדי להתמודד עם המשבר הפיננסי והוסיף כי כעת אין צורך בפעולות כי השווקים הפיננסים הישראלים מתפקדים כראוי.

[לפורטל הפיננסי][לאתר המט"ח]