בזירת המט"ח הגלובלית נמשכת היחלשותו של המטבע האמריקני, וזאת כאשר האירו התחזק ואף נגע ברמת ה-1.4767 במהלך יום המסחר באירופה, בתגובה לעלייה המפתיעה בסנטימנט הצרכני בגרמניה (GFK), הכלכלה הגדולה באיחוד האירופי, אשר עלה מעבר לתחזיות, לרמה של 1.8 לעומת צפי של 1.5. אך עם זאת מדד הסנטימנט העסקי של IFO בגרמניה הצביע על ירדה מתחת לתחזיות המוקדמות.
סיטיגרופ גלובל מרקט ציינו מוקדם יותר היום (ה') בדיווח למשקיעים, כי הם ממליצים על קניית אירו כנגד דולר, וזאת מחשש כי הדולר יוסיף להיחלש בתגובה לחולשתו של המשק האמריקני, כאשר סקטור הנדל"ן ממשיך ללחוץ מטה את השטר הירוק. כך דיווחה היום סוכנות הידיעות בלומברג.
נציין כי בסיטגרופ, שחקן המט"ח הרביעי בגודלו בעולם, סבורים כי הדולר ימשיך להיחלש כנגד המטבע האירופי עד לרמת ה-1.53 דולר לאירו, וזאת כאשר השוק מתמקד עתה בעיקר בנתונים פונדמנטלים לגבי תוכנית החילוץ של הממשל, אשר מוצגת על ידי מקבלי ההחלטות כצעד הכרחי לטיפול ב"איום החמור" העומד בפני היציבות הפיננסית של ארה"ב והעולם כולו.
"יציבות בנדל"ן האמריקני היא תנאי מוקדם להתאוששות הכלכלית ובעקיפין גם עבור הדולר האמריקני". הוסיפו האנליסטים בסיטיגרופ. בהתאם לכך ממליצים האנליסטים למשיקעים לקנות האירו כבר ברמה של 1.4715 דולר, וזאת בשל הצפי כי המטבע האמריקני יוסיף להיחלש כנד האירו לעבר רמת ה-1.53 דולר. בהמשך לכך המליצו למכור את המטבע במידה ויחלש הדולר מרמה של 1.495 לעבר רמת ה-1.4603 דולר.
האירו (EUR/USD) מוסיף 0.18% ל-1.4638 דולר * הליש"ט (GBP/USD) מתחזקת ב-0.32% ל-1.8528 דולר * הדולר נחלש מול הין (USD/JPY) ב-0.31% ל-105.96 ין * הדולר נחלש מול מקבילו הקנדי (USD/CAD) ב-0.33% ל-1.035 דולר קנדי * המטבע הניו-זילנדי (NZD/USD) מתחזק ב-0.23% לעבר רמת ה-0.6838 דולר * הדולר האוסטרלי (AUD/USD) עולה ב-0.32% ל-0.836 דולר
[לפורטל הפיננסי] [לאתר המט"ח]
TRIFX: הדולר חסר כיווניות, השוק מתמקד בדבריהם של פולסון וברננקי
ביצועי הדולר היו מעורבים ביום רביעי. הוא היה חזק במיוחד כנגד מטבעות בעלי תשואות נמוכות כמו הין היפני אך נחלש כנגד מטבעות הסחורות כמו הדולרים הניו זילנדי והאוסטרלי. אף על פי כן, שוק המטבעות נותר תנודתי מאוד והתמקד בעיקר בגבעת הקפיטול שם יו"ר הבנק הפדראלי בן ברננקי ושר האוצר הנרי פולסון נשאו דברים.
משקיעים רבים ממתינים לראות אם הקונגרס האמריקני יאשר תוכנית בסך של 700 מיליארד דולר לאפשר לבנקים לנקות את מאזניהם מהשקעות גרועות בניירות ערך מגובים במשכנתאות. משקיעים אחרים כבר מהמרים שהצעדים האלה לא יספיקו כדי להציל את הכלכלה האמריקנית ממיתון טכני. למעשה, בין אם התכנית תאושר ובין אם לאו, קרוב לוודאי שהכלכלה האמריקנית תמשיך להתמודד עם אתגרים משמעותיים כולל אובדן מקומות עבודה נוספים ומחירי אנרגיה גבוהים. יתרה מכך, חלק מהסוחרים חוששים מההשפעה הפיסקלית של תוכנית ההצלה, אשר תעלה כמעט 5% מהתמ"ג.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.