בית ההשקעות מיטב מפרסם היום את תחזיותיו גם לתשואות הצפויות בתעשיית קופות הגמל בחודש ספטמבר. על פי המודל של מיטב תעשיית קופות הגמל צפויה להציג תשואות שליליות חדות בתחום של 5.3%- עד 5.8%-. קופות הגמל צפויות לפרסם את הנתונים הסופיים בהמשך החודש.
ההתייחסות במדד מיטב לקופות הגמל היא לתשואה הנומינלית (ברוטו) המצטברת הממוצעת של קופות הגמל הגדולות, ובהן גדיש שנרכשה ע"י פסגות, עצמה שנרכשה ע"י הראל ותמר שנרכשה ע"י כלל ביטוח. המדד מתייחס גם לקרנות ההשתלמות כאשר שתי קרנות ההשתלמות הגדולות הן קה"ל שנרכשה על ידי מגדל וכנרת שנרכשה ע"י פריזמה. סך ניכסיהן שלקופות אלה מהווהכשליש מסך נכסי נכסי קופות הגמל לתגמולים וקרנות ההשתלמות, ומבחינה זו מדד מיטב משקף במידה רבה גם את ביצועיהן הספציפיים.
עם זאת מציינים במיטב כי השונות בין תשואות מנהלי הקופות השונים צפויה להיות גבוהה יותר ולנוע בטווחים שבין 5%- ל-8%-.
ירידות השערים החדות בשוקי המניות בארץ ובעולם, יחד עם הצניחה בשערי אגרות החוב הקונצרניות הן הגורם העיקרי לתשואות השליליות שהתעשייה צפויה להציג. החשש מפני נפילת החד הטייקונים הגדולים, גררה פאניקה ונפילות שערים חופשיות, שגררו משיכת כספים ניכרות מקופות הגמל.
במיטב מציינים כי הקופות המסלוליות שמתמחות באפיק השקעה ספציפי צפויות לרשום ירידות שערים בשיעור של 0.5% בשקליות ועד 4% בקופות המתמחות בצמודי מדד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.