מחלבות גד מקימה מחלבה נוספת בשותפות עם אפרים מזון וחיים בוקצ'ין, בהשקעה של 2 מיליון שקל. במחלבה המוקמת במושב אבן-ספיר, בסמוך לירושלים, תחזיק גד ב-51%, והשותפים יחזיקו ביתרת המניות. במקביל מפסיקה גד את הייצור במחלבות חלב אדיר.
לדברי עזרא כהן, מנכ"ל ובעלים של מחלבות גד, הכוונה היא להעביר את כל ייצור מוצרי הנוזלים למחלבה החדשה. מדובר ביוגורט 3%, יוגורט 1% וחלב עזים לשתייה, שיוצרו עד כה במחלבות חלב אדיר, וכן בסדרת יוגורט בטעמים, יוגורט האיירן ויוגורט הציזיקי, שיוצרו עד כה במחלבות גד. בימים הקרובים תחל גד בהעברת חלק מהייצור למחלבה החדשה.
לדברי כהן, ההחלטה להפסיק את הייצור בחלב אדיר היא חלק מהחלטה אסטרטגית של החברה להיות בעלת שליטה בכל תהליך הייצור.
בהתייחס לעובדה שמרווחיה של גד עלולים להישחק כתוצאה מהעברת חלק מהייצור ממחלבות גד, שבה החברה מחזיקה ב-100% מהמניות, למחלבה החדשה - אומר כהן: "נכון שלכאורה אני נפגע ב-49%, אבל אני מעריך שברגע שהייצור יעבור לשם - אנחנו נמשיך להתרחב למוצרים וטעמים נוספים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.