אפריקה ישראל המוחזקת בשיעור של כ-75% על ידי לב לבייב, פירסמה היום הודעה לבורסה בת"א שבה מפורטות החזקות בעלי הענין בחברה. פרט לפירוט החזקות בעלי העניין בחברה נכתב בהודעה כי כל אחזקותיו של מר לבייב בחברה משועבדות במסגרת שעבודים קבועים ו/או שעבודים צפים, להבטחת התחייבויות שונות לבנקים בישראל (ו/או שלוחותיהם בחו"ל).
עוד הודגש בהודעה, כי בגדר כך, מוחזקות מרבית המניות בנאמנות עבור מר לבייב והתאגידים בשליטתו, באמצעות חברות נאמנות בנקאיות. מרבית אחזקותיו של מר לבייב בחברה, בהיקף של כ-45.9% מכלל מניות החברה משועבדות לטובת בנק הפועלים .
המשמעות של שיעבוד הנכסים לבנקים, הוא כי במקרה של חדלות פירעון או אי עמידה באמות המידה (קובננטס) של האשראים אותם קיבל הלווה, (לדוגמא: ירידה חדה בערכו של הנכס המשועבד, ש.ב.) יכול הבנק לדרוש לעקל את הנכס המשועבד, לדרוש בטחונות נוספים או פירעון מיידי של ההלוואות.
[לאתר אפיקים סולידיים]

לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.