מדד מחירי הבתים בבריטניה שפורסם היום מצביע על ירידה של 2.9% בחודש נובמבר, שהם 222.9 אלף ליש"ט (330.2 אלף דולר), וירידה של 7.1% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, כך דיווח אתר הנדל"ן האנגלי רייטמוב (Rightmove).
נתון זה מצביע על ירידה בביקוש לבתים, מצב המביא לייאוש סוכני מכירות הבתים וכאמור - לירידת המחירים. על פי סקר של רייטמוב, הסוכנים מדווחים כי בפועל בוצעו מכירות שנפלו ב-20% ממחיר המקורי על הבתים.
"כמה סוכני מכירות יכלו להימנע מייאוש רב אם היו מבקשים מחיר קרוב הרבה יותר למה שהם קיבלו בסופו של דבר. בעוד שממוצע המחירים ירד ב-7.1% בהשוואה לשנה שעברה, ברוב חלקי המדינה צריך להציע הנחה בלפחות כפול מכך כדי להשיג מכירה", אמר מיילס שיפסייד, המנהל המסחרי של רייטמוב.
בנוסף לכך התפרסם כי רק 80 אלף הציעו את בתיהם למכירה בחודש נומבמר, ההיקף הנמוך ביותר מאז 2002, בעוד השאר מצפים להתאוששות המחירים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.